Likit Ve Pastörize Yumurta Tesisi Kuruldu

Karaman’da 1993 yilinda Organize Sanayi Bölgesinde 4 bin m2 kapali 50000 m2 açik alan olmak üzere toplam 54000 m2 ‘lik bir alanda yumurta üreticiligi alaninda faaliyet gösteren Coskunlar Tavukçuluk tarafindan tesis edilen kurulus asamasindaki Likit ve Pastörize yumurta tesisinde Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü tarafindan incelemede bulunuldu.

Likit Ve Pastörize Yumurta Tesisi Kuruldu
Likit ve Pastörize yumurta tesisindeki incelemelerde Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürü Ismail Uluad yaptigi konusmada, “ Ilimizde mevcut 1 milyon 033 bin 500 yumurta tavugundan günlük 930 bin 150 yumurta elde edilmektedir. Ilimizde üretimi gerçeklestirilen yumurtalarin % 20 si ihraç edilmekte geri kalani ise yurt içi pazarlarda degerlendirilmektedir. Ihraç edilen 2011 yilindaki yumurta sayisi bugüne kadar 45 milyon 360 bindir. Coskunlar tavukçulugunda bu üretimde de payi bulunmaktadir. Gida sanayinin ihtiyaci olan Unlu mamuller, bisküvi, hazir kek gibi genis bir kullanim alani bulunan Pastörize Likit yumurta’yi üretmek amaciyla bu tesis kurulmustur. Ilimizde kurulu bulunan gida sanayisinin ihtiyaci olan yumurtanin önemli bir miktari coskunlar tavukçuluk tarafindan kurulan bu tesiste üretilen Pastörize Likit yumurtadan karsilanacak olan bu tesisin ilimiz ve ülkemiz tarimina hayirli olmasini diliyorum” dedi.
Yönetim Kurulu Baskani Durmus Ali Coskun ise Likit ve Pastörize Yumurta tesisi hakkinda verdigi bilgide, “Günlük kapasitemiz 30 ton Likit ve 54 ton Pastörize yumurtadir. Su anki üretimimizin tamami Karaman organize sanayi bölgesine yöneliktir. Ayrica ürünlerimizi Karaman disindaki sanayicilerimize de sunabilmek için yeni bir makine arayisi içerisindeyiz. Çalisanlarimizin tamaminin katilimi ve istegi ile sektörümüzde aranilan ve güvenilen bir firma olmak, piyasa kosullarinda kalitemizden ödün vermeden yasal ve düzenleyici sartlara uyarak, tüm çalisanlarimiz ile gerekli hijyenik sartlarda üretim yaparak müsterilerimizin beklentilerini tam olarak karsilamak ve bu yolda sürekli gayret gösterip, sektördeki Pazar payimizi daha da arttirmak firmamizin kalite politikasidir”dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284