Liseler Arasi Münazara Yarismasini Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi Kazandi

Il Milli Egitim Müdürlügümüzce gerçeklestirilen liseler arasi münazara yarismasi finali yapildi. Finale kalmaya hak kazanan; Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi ve Larende Anadolu Lisesi ögrencileri, “Esyanin ruhu var midir, yok mudur “ konusunu tartistilar

Liseler Arasi Münazara Yarismasini Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi Kazandi

Piri Reis Kültür Merkezinde düzenlenen final yarismasina Vali Murat Koca, Vali Yardimcisi Muammer Balci, Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Il Müftüsü Nuri Degirmenci, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Il Milli Egitim müdür yardimcilari, sube müdürleri, okul müdürleri, ögretmenler, ögrenciler ve veliler katildi.
Münazaranin açilis konusmasini yapan Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu konusmasinda “1 Nisan’dan beri 6 tur halinde süren münazara yarismalarinda Larende Anadolu Lisesi ve Abdullah Tayyar Anadolu Lisesinin ögrencileri finale kaldilar. Bu iki okulumuzun ve münazaralara katilan diger okullarimizin ögrencilerini ve onlara destek olan ögretmen ve idarecilerimizi tebrik ediyorum. Il Merkezi ve ilçelerdeki okullarin katilimiyla gerçeklestirilen münazaralara 36 okulumuzun ögrencisi katildi. Bu ögrencilerimiz sosyal içerikli, güncel konularda görüslerini, bilgi ve belgelerini karsilikli savundular. Simdi iki okulumuz finalde görüslerini savunacaklar. Bizim bu tür etkinliklerde amacimiz; ögrencilerimizi yarismalarda derecelendirmek degil, onlarin fikirlerini etkileyici sekilde topluluk önünde ifade etme, güncel konulari çok boyutlu degerlendirebilme yeteneklerini gelistirmelerine katki saglamaktir. Münazara, bir konuda karsit görüsleri savunan takimlarin, fikirlerini çarpistirdiklari bir tartisma platformudur seklinde tarif edilir. Ancak, münazaralara katilan ögrencilerimiz, karsit görüslerini savunurken, fikirlerini çarpistirirken birlik, beraberlik ve dayanismanin güzel örneklerini sergilediler. Münazaralarda hakli, haksiz yargisina varmak dogru degildir. Çünkü beseri anlamda mutlak dogrudan bahsetmemiz pek mümkün degildir. Tartisma ile neye varilabilir? Ünlü düsünür Montaigne (Monteyn) bu soruya “Biri doguya gider, biri batiya.” seklinde cevap veriyor. Nihai anlamda dogu da, bati da ayni noktada birlesecektir. Bu anlamda bütün ögrencilerimiz, savunduklari görüslerde haklidirlar. Tartismasini bilmeyenler kavga ederler. Bu tür etkinlikler; arastiran, sorgulayan, konusan, tartisan ama asla kavga etmeyen ögrencilerin yetistirildigi egitim ortamlarinin göstergesidir. Okullar arasi yapilan etkinliklerle ögrencilerimize bu imkânlari saglayan yöneticilerime ve ögretmenlerime tesekkür ediyorum. Toplumsal dayanismanin, demokratik kültürün gelismesine katki saglayan ögrencilerimi tebrik ediyor, basarilar diliyorum”dedi.
Jüri üyeleri tarafindan yapilan degerlendirme sonucu Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi 86.75 ile birinciligi Larende Anadolu Lisesi 86.50 ile ikinci oldu. Dereceye giren Ögrencilere ödülleri Vali Murat Koca tarafindan verildi. Birinci olan ögrenciler çeyrek altin ve kitap, ikinci olan ögrencilerimiz ise saat ve kitapla ödüllendirildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284