Liseler Sehir Disina Tasiniyor

Devlet liseleri sehir disindaki kampüslere tasinacak. Onlarin bosalttigi binalar ilk ve ortaokullara kalacak.!

Liseler Sehir Disina Tasiniyor

Milli Egitim Bakanligi'nin (MEB) kamu-özel ortakligiyla hayata geçirmeyi planladigi "Egitim Kampüsleri"nin ayrintilari netlesmeye basladi. Plana göre, Anadolu, fen, sosyal bilimler ve meslek lisesi gibi okullarin bir bölümü sehrin yeni gelisen bölümlerinde olusturulacak 100 bin metrekare alanlar üzerinde tasarlanacak kampüslere tasinacak.
Türkiye gazetesinin haberine göre; Kampüs alanina yakin olan bölgelerdeki liselerin bir kisminin kampüse tasinmasinin ardindan da bosalacak binalar ilk ve ortaokullara tahsis edilecek. Bu sayede küçük yastaki ögrenciler, evlerine daha yakin bölgelerdeki okullarda egitim imkanina kavusacak. Son teknoloji ile yapilan yeni kampüslerde egitim imkanina kavusacak olan liseli gençler, egitim kampüslerine kamu tarafindan tahsis edilecek araçlarla ulasacak.
156 PROJE BASVURDU
Öte yandan MEB tarafindan açilan egitim kampüsleri ön seçimli ulusal mimari proje yarismasina katilmak için 156 adet yarismaci mimari ekibin, basvuruda bulundugu ögrenildi. Basvurular, MEB Insaat ve Emlak Grup Baskanligi bünyesinde olusturulan bir komisyon tarafindan incelendi. Bunun sonucunda basvuranlarin tamaminin asgari yeterlik sartlarini sagladigi görüldü. Bütün kampüslerin projelerinin "mimari yarisma" metoduyla elde edilecegini kaydeden Bakanlik yetkilileri, bu yarismalara katilabilmek için gerekli asgari sartlarin olabildigince esnek tutuldugunu ve ülke çapinda mimarlik çevrelerinden yaygin ve basarili bir katilim saglandigini da belirtti.
Kaynak: Haberler.Com
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284