Listeler Askıya Çıkıyor

Türkiye 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimlere kitlenirken seçmen listeleri 4 Ocak 2024 Perşembe günü itibariyle askıya çıkarılacak.

Listeler Askıya Çıkıyor

Seçimde oy verecek vatandaşlar 17 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar askıda kalacak seçmen listelerini muhtarlıklardan veya Yüksek Seçim Kurulu’nun internet adresinden kontrol edebilecekler. Askıda kalacak listelere itirazlar Nüfus Müdürlüğü’ne yapılacak. Bir yakını aracılığıyla YSK’nın adresinden ‘Seyyar Sandık Talep Formu’ alan vatandaşlar, ‘Engeli ya da hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı olduğu’ ibaresinin yer aldığı raporu; İl ve İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na ya da ilgili kuruma gönderilmek üzere muhtarlığa teslim ederek başvuru yapabilirler.

Görme veya ortopedik engeli yüzde 40 ve üzerinde olanlar 'Engelli Beyan Formu' nu, yerleşim yerinin bağlı olduğu İlçe Seçim Kuruluna veya ilgili kuruma gönderilmek üzere muhtarlığa bizzat veya bir yakını ile başvuru yapabilirler. Seçmen kütüğüne engelli olarak kayıtlı seçmenler, oylarını, aileleri ile birlikte sandık alanlarının giriş katlarında kullanabilirler.

Öğrenciler ve yurtta kalan vatandaşlar da, oy kullanmak istedikleri ilçede oy kullanabilmek için öğrenim gördükleri okul veya yurt müdürlüklerinden alacakları belgelerle başvurabilecekler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284