Lojistik Merkezi'nde Yapım İhalesi Hazırlıkları Başladı

Karaman sanayisi ve ekonomisinin büyümesi ve gelişmesi açısından son derece önemli olan Lojistik Merkezi projesi Kalkınma Bakanlığı Denetim Kurulundan geçti ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından onayladı. Yapım ihale hazırlıkları başladı.

Lojistik Merkezi'nde Yapım İhalesi Hazırlıkları Başladı

Karaman Lojistik Merkezi ile ilgili müjdeyi Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan verdi. Başkan Çalışkan konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada: "Karaman için hayati öneme sahip ‘Lojistik Merkezi’ bugün itibari ile Kalkınma Bakanlığı Denetim Kurulundan geçti ve Ulaştırma Bakanlığı onayladı. Yapım ihale hazırlıkları başladı. Projeye kol kanat geren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan, Ulaştırma Bakanımız Ahmet Aslan, Tarım Komisyonu Başkanımız ve Milletvekilimiz Recep Konuk, Milletvekilimiz Recep Şeker ve TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın'a Karaman halkı adına teşekkürlerimizi sunarız. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Lojistik Merkezi Ne Gibi Avantajlar Sağlayacak?
Bu merkez yatırımcılara ve sanayicilerimize hammadde tedariki ve pazarlamada önemli ölçüde maliyet avantajı sağlayacak. Kargolarla toplanarak Lojistik Merkeze getirilecek yükler, tesis girişinde kontrol edilecek ve bu alanda taşınması uygun olmayan malzemeler ayrılacak. Daha sonra yükler özelliklerine göre paketlenecek ve üzerleri barkodlanıp konteynırlar vasıtasıyla yasal gümrük işleri tamamlanan yüklerin sevki yapılacak. Hızlı yük taşımacılığına geçilmesi ile de bu yükler daha az maliyetli, daha güvenli ve daha hızlı bir şekilde limanlara ulaştırılacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284