Lütfi Elvan Istanbul’da Hemsehrilerini Yalniz Birakmadi

Istanbul Karamanlilar Egitim ve Kültür Vakfi’nin geleneksel iftar yemegi 4 Agustos Pazar günü Vakfin kendisine ait binada gerçeklestirildi.

Lütfi Elvan Istanbul’da Hemsehrilerini Yalniz Birakmadi
Yemege ilimiz Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, Milli Egitim eski Bakani hemserimiz Ömer Dinçer, Timsal Karabekir, KONSIAD Yönetim Kurulu üyeleri, Ermenekliler Vakfi yöneticileri ile 250’ye yakin hemserimiz katildi.
IKEV’in Vakif binasinda gerçeklestirilen iftarda bir konusma yapan Milletvekili Elvan Karaman’a yapilan yatirimlar konusunda bilgi verdi.
Elvan konusmasinda, yapimi tamamlanmak üzere olan yeni Karaman Devlet Hastanesinin Ekim ayi gibi hizmete açilacagini, yine Sosyal Bilimler Lisesi, 200 kisilik pansiyonu ile yine bu yil Ekim ayinda tamamlanmasinin planlandigini belirterek Egitim için 2013’de yapilan yatirim miktarinin 77 milyon lira oldugunu ve 2011 yilindaki 30 milyon lira ve 2012 yilinda harcanan 33 milyon lira ile birlikte son üç yilda 110 milyon lira egitim yatirimi yapildigini söyledi. Diger taraftan Ibrala Baraji sulama sistemi ve Karaman’in 50 yillik içme suyu ihtiyacini karsilayacak içme suyu projesinin de hizla devam ettigini aktaran Elvan, 20 milyon liralik bir proje olan Polis Meslek Yüksek Okulu Projesinin de bu yil tamamlanarak gelecek yil ögrenci alinmasinin planlandigini belirtti.
Karayollarindaki çalismalar hakkinda da bilgi veren Elvan, Konya-Sertavul arasindaki yolun sicak asfalt yapilmasi ile ilgili çalismalarin Kazimkarabekir-Karaman arasinda yol genisletme ve yenileme çalismalari ile basladigini, Mut-Ermenek ile Sariveliler-Alanya yolundaki yol çalismalari ve Ermenek çevre yolundaki çalismalarin da hizla devam ettigini belirterek Karaman’in ilçe ve köylerinde yapilmakta olan gölet çalismalari, sehir merkezi ve köylerde yapilan asfaltlama ile parke tasi dösenmesi çalismalari basta olmak üzere Karaman’daki çalismalar hakkinda da bilgi verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284