Lütfi Elvan’dan Memura Müjde

Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, Bugün sabah yayinlanan ekonomi programinda NTV’nin gündeme iliskin sorularina cevap verdi.

Lütfi Elvan’dan Memura Müjde
Canli yayin konugu olarak katildigi programda program yapimcisi Ahmet Ergen’in Bütçe performansi ve komisyon gündemine iliskin sorularina yanit veren Elvan, Plan ve Bütçe Komisyonunun dün görüstügü ve kabul ettigi bazi yatirimlarda KDV muafiyeti getiren kanun teklifi hakkinda da kamuoyunu bilgilendirici açiklamalar yapti.
Elvan, Yap-islet-devret modeli çerçevesinde gerçeklestirilecek projeler ile Saglik Hizmetleri Temel Kanunu'na göre Yüksek Planlama Kurulu tarafindan kiralama karsiligi yaptirilmasina karar verilen saglik tesislerine iliskin projelerin katma deger vergisinden hariç tutulacagini, bu sayede ülkenin ihtiyaç duydugu büyük altyapi yatirimlarinin daha süratli bir sekilde yapilmasinin yolunun açilacagina vurgu yapti.
Kamuda çalisan tüm memurlarin dört gözle bekledigi Memur Sendikalarina yönelik toplu sözlesme kurallarini düzenleyen yasa tasarisinin da Persembe günü yani yarin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüsülecegi bilgisini veren Komisyon Baskani Lütfi Elvan, herhangi bir gecikme olmaz ise görüsmelerin ayni gün tamamlanacagini söyledi. Konunun aciliyetine münhasir olarak hemen Genel kurula sevk edilecek tasarinin Nisan basi gibi TBMM Genel Kurulundan yasalasarak çikacagini umdugunu, 2012 maas zammini henüz alamayan memurlarin bu sayede en geç Mayis ayinda zamli maaslarini alacaklari müjdesini verdi.
 
 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284