M Tipi Cezaevine Tekstil Atölyesi

Açik Ceza Infaz Kurumu’nda kalan hükümlülerin yeniden topluma kazandirilmasi ve meslek edinmeleri, tahliyelerinden sonra kendilerine gelir getirecek is imkâni bulmalarina katki saglamak amaciyla, kamu ile özel sektör isbirligi kapsaminda Ilimiz M Tipi Açik Ceza Infaz Kurumuna Tekstil Atölyesi kuruldu.

M Tipi Cezaevine Tekstil Atölyesi

Kurulan Tekstil Atölyesinde Türkiye Is Kurumu tarafindan finanse edilen ve Karaman Halk Egitim Merkezince desteklenen meslek egitimi kurslari verilecek, hükümlülerin Hazir Giyim ve Tekstil alaninda mesleki becerilerini gelistirmelerine katki saglanacak. Böylece kendini gelistiren ve yetistiren hükümlüler hem cezaevinde bulunduklari süre içinde hem de tahliye olduktan sonra ihtiyaç duyulan kalifiyeli insan kaynagi saglanmasi konusunda Tekstil Sektörüne önemli katki saglayacak.
Hükümlü ve tutuklularin topluma yeniden kazandirilmasi konusunda açiklama yapan Kurum Müdürü Ishak Yildirim, "Tekstil atölyemizi özel ve kamu sektörü is birligi ile faaliyete geçiriyoruz. Kurumumuzda bulunan hükümlüler burada çalisacaklar, bu alanda mesleki beceri kazanacaklar. Cezaevinde geçirdikleri zamani degerlendirerek meslek ögrenecekler. Ayni zamanda hem cezaevinde iken kendilerine ödenen yevmiyeler ile ailelerine yük olmadan ihtiyaçlarini karsilayacaklar, hem cezaevinden tahliye olduktan sonra para kazanip geçimlerini saglayabilecek bir is bulma olanagi elde edecekler, hem de Isyurtlari faaliyetleri kapsaminda kurum gelir elde edecektir. Bu nedenle bu tür atölyelerin kurumlarimiza kurularak hükümlü ve tutuklularin mesleki becerilerinin gelistirilmesini önemsiyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284