Maden Kazasinda Ölen Isçiler Için Mevlit Okutuldu

28 Ekim 2014`de 18 isçinin hayatini kaybettigi maden faciasinin yildönümünde, Ermenek Kaymakamligi ile Ilçe Müftülügü tarafindan mevlit okutuldu.

Maden Kazasinda Ölen Isçiler Için Mevlit Okutuldu

Ahmet Kelesoglu Kültür Merkezinde okutulan mevlide madende hayatini kaybeden isçilerin yakinlari katildi. Mevlide acinin simgesi haline gelen ve her ikisi de 75 yasinda olan Ayse ve Recep Gökçe katildi. Mevlit öncesi madenci yakinlarina yemek ve asure ikram edildi. Ermenek Belediye Baskani Ugur Sözkesen, 18 sehidin geride biraktigi evlatlarina, eslerine, anne ve babalarina sahip çikacaklarini belirterek "Biz bu bilinçteyiz. Hem belediye olarak, hem kaymakamligimiz olarak, hem de devletimizin diger kurumlari olarak, bu sorumlulugun yerine getirilmesi konusunda büyük çaba sarf ediliyor" dedi.
Ermenek Kaymakami Eyyüp Güngör de konusmasinda, tam 1 yil önce elim bir kaza sonucu 18 madenciyi Hakk'in rahmetine ugurladigimizi belirterek "Bugün böyle bir programi yapmamizdaki amaç; bizim birlikteligimizin, beraberligimizin, madenci ailelerimizin ve eslerinin yalniz kalmadigini, bizlerin her daim devlet olarak, millet olarak, Ermenek olarak onlarin yaninda oldugumuzu göstermek amaciyla böyle bir sey yaptik. Tabi bugün 1 yili geçirdik. 1 yil içerisinde ailelerimizin acisini her daim paylasmaya çalistik. Bizlerin onlarin acilarini sadece bir nebze de olsa hafifletmektir amacimiz. Hiçbir zaman onlarin eslerini, evlatlarini, babalarini unutturamayiz onlara. Biz onlarin evladi olmaya çalistik, kardesi olmaya çalistik, evlatlarinin babalari olmaya çalistik. Eger üzerimize düsen bir sey varsa bundan sonraki dönemlerde de her daim onlarin yaninda olacagiz" dedi.
"KÖMÜR KARASI CIGERIMIZE ÇÖKTÜ"
Esi Ali Haznedar'i maden kazasinda kaybeden 3 çocuk annesi Fadime Haznedar, “1 yilda ne oldu?" diye sorarak sözlerini söyle tamamladi: "Kömür karasi cigerimize çöktü, çikaracagiz diye ugrasiriz, çikmaz. Ömür boyu çikmaz bu kömür karasi. Düsürenleri de Cenab-i Allah düsürsün insallah. Düstügümüz yerden kalkamiyoruz. Düstük, kalkacagiz diye ugrasiyoruz. Biz düstük, Cenab-i Allah kimseyi düsürmesin. Yüce Allah’im mekanlarini cennet eylesin. Tek ümidimiz, tek direncimiz o zaten. Bunun ugruna direniyoruz, onun için ayakta durabiliyoruz. Bizi diri tutan o. Yüce Allah’im mekanlarini cennet eylesin, sehit olmalari bizi ayakta tutuyor. Mevlit programindan dolayi çok mutlu oldum ama iste acilari kötü. Yavrularla 1 yil geçti de, ne yapacaksin zor."
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284