Madenci Annesi Ayse Gökçe: “3 Hafta Hem Baktim Hem Agladim”

Karaman`in Ermenek ilçesindeki maden ocaginda cansiz bedenine ulasilan 8 isçiden biri olan Tezcan Gökçe’nin annesi Ayse Gökçe, topraga verdigi oglunun arkasindan gözyasi döküp, dua ediyor.

 Madenci Annesi Ayse Gökçe: “3 Hafta Hem Baktim Hem Agladim”

Ermenek’teki maden ocaginda 23 gün sonra cansiz bedenine ulasilan isçilerden Tezcan Gökçe’nin 75 yasindaki annesi Ayse Gökçe, dün oglunu topraga verirken yine bütün Türkiye’yi aglatmisti. Daha önce yapilan bir haberde “Oglum yüzme bilmezdi” diyerek maden faciasinin sembolü haline gelen Ayse nine, oglunun mezarina giderek dua etti. Oglunun günlerce madenden çikmasini bekledigini söyleyen gözü yasli anne, “Günlerce bekledim de yitirdim. Bekledim bekledim de yitirdim ama bulamadim. Umut ne arar, gitti umut. Oglum saglam gelsin istedim, istemez olur muyum. Dün tabutu gelince yerine koydum geldim. 3 hafta burada hem baktim hem agladim. Yok gitti. Biraz önce mezarindan geldim. Gittim yanina. Kara topraklarda yatar kuzum” diye konustu.

“SON GIDISIYMIS”
Madende yasamini yitiren Tezcan Gökçe’nin esi Zeynep Gökçe ise, “23 gün sonra geldi cenazemiz ne yapalim. 20 gündür çikacak mi diye ocakta bekledim. Ama çikaramadik. Cenazesi geldiginde bayraginin üzerinden kalkamadim. Oksadim, yolladim cenazesini. Sarildim üstünden kalkmadim yigidimin. Yardim gelmedi. Basimizda otursaydi da elin parasini pulunu istemezdim. Kuru ekmegimizi bulup yeseydik. Böyle olacagini bilseydim yigidimi gönderir miydim o kömürün altina. O sabah gitti evin önünü söyle bir dolasip agillara bakmisti. Akli buralarda kalacakmis. ‘Gidiyorum’ dedi. Ben de ‘Tamam hadi git’ dedim. Son gidisiymis iste” dedi.
MEZARINA BIRAKILAN NOT DUYGULANDIRDI
Dün Ermenek’te toplu kilinan cenaze namazinin ardindan cenazeleri Kazanci beldesine getirilen Tezcan Gökçe ve kayinbiraderi Mehmet Tokat için burada da tören düzenlenmisti. Gözyaslari arasinda topraga verilen Tezcan Gökçe’nin mezarina birakilan not ise görenlerin hüznünü bir kat daha artirdi. Mezara çiçek, seker ve lokum birakan Gökçe’nin arkadaslarindan birisinin “Arkadasim bizi kader ayirdi. Bunu kimse almasin ne olur” yazili not birakmasi dikkat çekti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284