Madenci Esinden Kahreden Iddia

Ermenek’te iki isçinin cansiz bedenine ulasilan maden ocagi felaketinde mahsur kalan isçilerden Kamil Yaman’in esi Asuman Yaman ocakta denetim yapilacagi zaman esinin kendilerine önceden haber verildigini öne sürerek; “Esim denetim yapilacagi zaman kendilerine önceden haber verildigini ve sikintili noktalari kapatarak denetimlerden sonra tekrar çalismaya devam ettiklerini anlatirdi” dedi.

 Madenci Esinden Kahreden Iddia

Ermenek’te meydana gelen maden faciasi sonrasinda mahsur kalan isçilere ulasmak için arama kurtarma çalismalari araliksiz olarak sürüyor. Mahsur kalan isçilerden 36 yasindaki üç çocuk babasi Kamil Yaman’in dram yüklü yasantisi ise yürek burktu. 1,5 yillik maden isçisi Yaman’in sigorta için madende çalistigi, yasli anne ve babasi ile esi ile çocuklariyla birlikte ayni çati altinda yasamini idame ettirmeye çalistigi ve ailede dogustan engelli agabeyi Ahmet Yaman’in bakimini üstlenen tek fert oldugu ögrenildi.

KAHREDEN IDDIA
Genç kadin esinin aile geçimine katki saglamak için madende çalistigini,esinin ocakta yasanan sikintilari zaman zaman kendisi ile de paylastigini anlatti. Özeliklle denetimler yapilacagi zaman önceden isçilere haber verildigi iddiasini açiklayan Asuman Yaman; “Bize genellikle sikintilarini anlatmazdi. Ama denetim yapilacagi zaman kendilerine üç gün önceden haber verildigi ve sikintili noktalari kapattiklarini daha sonra da denetim geçtikten sonra tekrar çalismaya devam ederlermis” diye anlatirdi.
“BABAM ÇABUK EVE GELSIN”
Genç kadin çocuklarinin da babalarinin yoklugunun farkinda olduklarini dile getirerek; “Çocuklar da babalarinin yoklugunun farkindalar. Hergün, ‘anne çok çabuk suyu çeksinler ve babam eve dönsün’ diye bana söylüyorlar. Ben her sabah esimi ocaga ‘sag salim’ diye ugurlardim. Kaza oldugu gün de önce inanamadim. Ama esimin çalistigi madende meydana gelmis kaza. Bekliyoruz biz de hala bir umut diyoruz” diye konustu.
“KÖYÜN ACIL SERVISI GIBIYDI”
Maden kazasini duyduktan sonra Izmir’in Torbali ilçesinde ikamet eden ve Ermenek’e hareket eden Kamil Yaman’in kizkardesi sidika Gürsel de agabeyini; ‘kimseyi kirmaz köyün acil servisi gibiydi’ sözleri ile tanimladi. Agabeyinden gelecek sevinçli haberi dört gözle beklediklerini anlatan Gürsel sunlari söyledi: “Elimiz kolumuz kirildi hala bekliyoruz. Annem her gün feryat ediyor. ‘benim yavrum nerede?’ diye. Evimizin tek erkegi o. Hasta abim var bir tek o onunla ilgileniyordu. Onun tüm ihtilaçlarini o karsilardi. Dogustan engelli agabeyim. Engelli abim de durumun farkinda. Biz dualar okuyoruz evde ama bize kizdigini belli eden tepkilerini dile getiriyor. Abim köyümüzün 112’si gibiydi. Hizir acili gibiydi. Herkesin yardimina kosar kimseyi incitmezdi. Bizim de hiç kalbimizi kirmazdi. Herkesin iyiligini isterdi. Kimseyi geri çevirmezdi. Kim hasta ise kostururdu” ifadelerini kullandi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284