Mahalli Sulak Alanlar Komisyonu Toplantisi Yapildi

Yeni yürürlüge giren yönetmelik geregi Karaman Ili Mahalli Sulak Alan Komisyonu Valilik Toplanti Salonunda Vali Yardimcisi Riza Gençoglu’nun baskanliginda toplandi.

 Mahalli Sulak Alanlar Komisyonu Toplantisi Yapildi

Toplantiya Ayranci Belediye Baskani Yüksel Büyükkarci, Orman ve Su Isleri VIII. Bölge Müdürü, Konya Orman Bölge Müdür Yardimcisi, DSI IV. Bölge Müdür V., Çevre ve Sehircilik Il Müdür V., Orman ve Su Isleri Karaman Sube Müdürü, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinden Ögretim Üyesi, Karaman TEMA Il Temsilcisi ve Karaman Avcilik Aticilik Amatör Balikçilik ve Doga Sporlari Ihtisas Kulubü Dernegi Baskani katildi.

Vali Yardimcisi Riza Gençoglu’nun konusmasinin ardindan Orman ve Su Isleri 8.Bölge Müdürü Yilmaz Kocaman yeni yönetmelik hakkinda komisyona bilgi verdi.
Daha sonra komisyonun sekretarya görevini yürütmekte olan Karaman Il Sube Müdürü Nazmi Kaplan tarafindan toplanti gündemi ve ilimizdeki ulusal öneme ve mahalli öneme haiz sulak alanlar hakkinda mahalli komisyona bilgi verdikten sonra taslak kararlar komisyona okundu. Komisyon üyelerinin görüsleri dogrultusunda, Karaman Ili Mahalli Sulak Alanlar Komisyonunca ilimizdeki Ulusal Öneme Haiz Sulak Alanlar listesinde bulunan Eregli (Akgöl) Sazliklari ve Gökdere sulak alanlari; 04.04.28962 sayili Sulak Alanlarin Korumasi Yönetmeliginin “Sulak alanlarin belirlenmesi” baslikli 18. Maddesinin (a) bendi geregince ve Ramsar Sözlesmesi kriterleri kapsaminda degerlendirildi. Yapilan degerlendirme neticesinde Ilimiz Ayranci ilçesi mülki hudutlari içerisinde bulunan “Eregli (Akgöl) Sazliklarinin” Uluslararasi Öneme Haiz Sulak Alan olarak devam etmesine, Gökdere Sulak Alaninin Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan kriterlerinin hiç birini tasimamasi nedeniyle Ulusal Öneme Sulak Alan vasfindan çikarilarak Mahalli Sulak Alan vasfina dönüstürülmesine ve ilimizdeki “Mahalli Sulak Alanlar, Mevsimsel ve Daimi Akarsulara iliskin Koruma Kullanim Esaslarinin” kabul edilmesine karar verildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284