Mahmut Durgun Silikon Vadisinde

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan Teknogirisim Sermaye Destegini kazananlar arasindan “2239 - Girisimcilik ve Yenilikçilik Egit. ve Aras. Faaliyetlerini Dest. Prog.” kapsaminda TÜBITAK Bilim Insani Destekleme Daire Baskanligi tarafindan yürütülen Girisimcilik ve Yenilikçilik Egitim ve Arastirma Faaliyetlerini Destekleme Programi, 2014 yili basvurularinin bilimsel degerlendirme sonuçlari BIDEB Degerlendirme ve Destekleme Kurulu`nun toplantisinda incelenerek 10 kisinin desteklenmesine karar verildi.

Mahmut Durgun Silikon Vadisinde

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisligi Bölümünde ögretim elemani olan Mahmut Durgun ABD’de bulunan Silikon Vadisi’ne davet edilen 10 kisiden biri oldu. Mahmut Durgun ayni zamanda Konya Teknokent bünyesindeki MRME Ar-Ge Bilisim Tasarim Reklam San. Tic. Ltd. Sti. Firmasinin sahibi olurken “Bulut Cihaz” isimli çalismasiyla her türlü teknolojik cihazin yapay zeka olarak internet üzerinden izlenmesi ve kontrolünü saglayan bu teknoloji sayesinde akilli ev otomasyonlari, akilli cihazlar, akilli tarimsal teknoloji ürünlere alt yapi olusturulabilecegi is fikriyle yarismayi kazandi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Vehbi Konarili’yi makaminda ziyaret eden Mahmut Durgun silikon vadisinde yapacagi teknik gezi konusunda bilgi verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284