Mali Müsavir Olmak Isteyenler Için Son Basvuru 31 Agustos

Karaman Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler Odasi Baskani Rifat Karaulu, Staja Giris Sinavi (SGS) basvurulari için son tarihin 31 Agustos 2015 Pazartesi oldugunu söyledi.

Mali Müsavir Olmak Isteyenler Için Son Basvuru 31 Agustos

SMMMO Baskani Rifat Karaulu, konuyla ilgili yaptigi açiklamada, "Mali Müsavirlik meslegine giris asamasi olan ve TÜRMOB tarafindan Ankara Üniversitesi araciligiyla yapilan Staja Giris Sinavi, 100 sorusu alan bilgisi, 20 sorusu ise genel kültür olmak üzere toplam 120 soruluk test biçiminde yapilan bir sinavdir. Staja giris sinavi yilda 3 kez yapilmaktadir. Bu dönem ki sinav basvurusunun 31 Agustos 2015 tarihine kadar yapilmasi gerekmektedir. Staj’a Giris Sinavi’na basvurabilmek için, iktisat, isletme, kamu yönetimi, maliye, muhasebe ve denetim, çalisma ekonomisi ve endüstri iliskileri, uluslararasi iliskiler, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, ekonometri, siyaset bilimi, uluslararasi finans, ekonomi, bankacilik ve sermaye piyasasi, pazarlama yönetimi, bankacilik ve finans, pazarlama, turizm isletmeciligi, turizm ve otel isletmeciligi, hukuk bölümlerinden en az lisans düzeyinde mezun olmak gerekmektedir. Staja Giris Sinavi’nda, sinava giren tüm adaylarin iki ana baslikta basari puanlari (Genel Kültür ve Alan Bilgisi) ayri ayri ve ortalamalari 50, standart sapmalari 10 olacak biçimde normal dagilima göre hesaplanmakta, daha sonra bu iki ana baslikta aldiklari puanlardan agirlikli basari puanlari bulunmaktadir. Kisaca Mali Müsavir stajini baslatmak isteyen bir adayin Staja Giris Sinavi’ndan 60 puan almasi gerekmektedir” dedi.
Staja Giris Sinavinda TESMER’e (Temel egitim ve Staj Merkezi) nakit yatirilmasi gereken sinav ve dosya harçlarini adaylarin kredi kartina 3 taksit seklinde yatirabileceklerini kaydeden, Rifat Karaulu “Sinavla ilgili detayli bilgi ve basvuru konusunda yardim almak isteyen lisans mezunlari odamizin, Web sayfasi TESMER bölümünden destek alabilirler” dedi
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284