Mali Müsavirler Odasinda “ Isbasi Egitimi Ve Umem “ Semineri Yapildi

Iskur Il Müdürlügünden Kurslar Servisi Sefi Metin Akgül ve Is ve Meslek Danismani Muhammed Akkafa’nin konusmaci olarak katildigi “Isbasi Egitimi ve Uzmanlasmis Meslek Edindirme Merkezleri Projesi Semineri Oda Egitim Salonunda yapildi.

 Mali Müsavirler Odasinda “ Isbasi Egitimi Ve Umem “ Semineri Yapildi

Metin Akgül, Isbasi Egitimi Projesi hakkinda sunum yaparak, Projede Isyerlerinin Saglamasi Gereken Sartlarin “Programdan yararlanacak isyerlerinin Kuruma kayit olmasi gerekmektedir. Isyerlerinde 5510 sayili Sosyal Sigortalar ve Genel Saglik Sigortasi Kanununda 4\(a) fikrasinda tanimlanan sigortalilar kapsaminda en az 2 çalisan bulunmalidir. Katilimci(is basi programindan yararlanan kisi) programin baslama tarihinden önceki son 3 aylik dönemde, isyerine ait prim ve hizmet belgelerinde bildirilen sigortali sayisinin ortalamasina ilave olmalidir. Projede Katilimcilarin Saglamasi Gereken Sartlarin ise; Kuruma kayitli issiz olmak, Isverenin 1.dereceden kan hisimi olmamak, 15 yasini tamamlamis olmak, Ögrenci olmamak, Isbasi egitim programlarinin baslamadan önceki son 3 aylik dönemde isyerine ait prim ve hizmet belgelerinde kayitli sigortalilar disinda olmak” oldugunu söyledi.
Seminerde Muhammed Akkafa’da uzmanlasmis Meslek Edindirme Merkezleri Projesi(UMEM) hakkinda sunum yaparak Projenin amacinin, “ISKUR tarafindan yürütülmekte olan meslek edindirme faaliyetlerinin özellikle de sanayi alanlardaki mesleki egitimin; etkinlik ve verimliliginin artirilmasi, isgücü piyasanin ihtiyaçlari ile uyumlu hale getirilmesine yönelik bir sistemin ortaya konulmasi. Issizlere yönelik temel mesleki egitim, mesleki gelisim ve meslekte yenileme egitimlerinin verilmesi ve bu sistemde egitilen issizlerin tümüne staj, büyük çogunluguna (%90) istihdam imkânlarinin saglanmasidir” seklinde belirtti.
Seminer, Meslek Mensuplarinin Proje ilgili görüslerinin alinmasiyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284