Mali Tatil 2 Temmuz’da Basliyor

Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavirlerin mali tatili 2 Temmuz Sali günü basliyor.

Mali Tatil 2 Temmuz’da Basliyor
2-22 Temmuz tarihleri arasinda yapilacak olan mali tatil nedeniyle Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavirler Odasi Baskani Ayhan Sanci bir açiklamada bulundu.
Sanci açiklamasinda, “Mali Tatil, muhasebe mesleginin kariyer meslegi olmasi yolunda önemli bir adim olup, içerigi itibariyle meslek mensuplarimiza tatil imkâni saglayan önemli bir kazanimdir. Mali tatil süresince, kanuni sürelerinde verilmesi gereken beyanname, vadesi mali tatile rastlayan vergi, resim ve harçlar ile vergi ceza ve gecikme zamlari, vergi ve cezalara karsi uzlasma talep etme veya cezada indirim hükümlerinden yararlanma amaciyla yapilacak basvuru ve bilgi verilmesine iliskin süreler, tatilin bittigi günden itibaren 7 gün uzatilacaktir. Ayrica belirli sürelerde yapilmasi gereken muhasebe kayit ve bildirim süreleri ile vergi islemlerine iliskin dava açma süreleri, mali tatil süresince islemeyecektir. Mahkeme karari veya Cumhuriyet savciliklarinin talebi üzerine Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre yapilan aramali incelemeler hariç, mükelleflerden, mali tatil süresince inceleme amaciyla defter ve belgelerin ibrazi talep edilmeyecek, mükelleflerin isyerlerinde inceleme yapilamayacaktir. Ayrica; teblige göre, gümrük idareleri, il özel idareleri ve belediyeler tarafindan tarh veya tahsil edilen vergi, resim ve harçlar hakkinda mali tatil uygulanmayacak. Kaynak kullanimini destekleme fonu kesintilerine iliskin olarak verilmesi gereken bildirimlerin verilme ve ödeme süreleri de mali tatil nedeniyle uzamayacak. Özel kanunlarinda ödeme süreleri tespit edilmemis amme alacaklarinin mali tatile rastlamasi halinde, bu alacaklar için belirlenen ödeme süreleri de mali tatil nedeniyle uzamayacak. Buna göre, beyannamelerin verilme süresi uzayan, beyannamelere göre tahakkuk eden vergilerin ödeme süresi de 30 Temmuz'a kadar uzamis sayilacak. Ayrica esnafimizi yakindan ilgilendiren konularla ilgili de süre uzatimlari olmustur. Bunlar;
1-Seyyar Pos kullanan kullananlarin 01 Temmuz’a kadar Yeni nesil Ödeme Kaydedici Cihaz (Yazar Kasa) alma süreleri 01.10.2013 tarihine kadar uzatilmistir.
2-Anonim Sirket esas sözlesmeleri ile Limited Sirket’lerin sirket sözlesmelerini Yeni TTK ya uyumlu hale getirmeleri için verilen süre 01.07.2014 tarihine uzatilmistir.
3-Sigortali isçi çalistiran her isyerini yakindan ilgilendiren Is Sagligi ve Güvenligi ile ilgili süre uzatimi da bu hafta yayinlanmasi beklenen torba yasada yer alacaktir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284