Mara-Karaman Yolu Kar, Tipi Ve Buzlanma Nedeniyle Trafiğe Kapatıldı

Doğu Anadolu bölgesinde yağan kar bir eziyet gibi görünürken, Toros Dağlarındaki yağan kar ise insanların mutluluk kaynağı oluyor.

Mara-Karaman Yolu Kar, Tipi Ve Buzlanma Nedeniyle Trafiğe Kapatıldı

Mersin'in Silifke ilçesinin dağlık bölgesindeki mahallelere yılın ilk karı yağdı. Yağışla beraber her yer beyaza büründü. Kar yağışı Silifke'nin Toros Dağları eteğindeki Kavak, Kırobası, Saraydın, Güzeloluk, Kızılgeçit, Seydili, Şahmurlu, Örenköy, Balandız ve Gökbelen mahallelerinde etkili oldu.

Kar ve buzlanma nedeniyle bazı mahallelerin Silifke ile bağlantı yolları kapandı. Karayolları 51. Şube Müdürlüğü’ne ait iş makineleri yolları açmak için çalışma başlattı. Özelikle Krobası Mahallesi Top Boğazı mevkisinden başlayarak etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Karayolları ekipleri yol güzergahında tuzlama çalışmaları yaptı.

Karayolları 51. Şube Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, kar yağışının yaşandığı gün, Top boğazı, Krobası, Saraydın, Güzeloluk yollarında tuzlama ve yol açma çalışmaları yapıldığı, yolların trafiğe sürekli açık tutulduğu öğrenildi. Yetkililer özellikle buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı.

Öte yandan, Mersin bölgesinde yapımı tamamlanan Mara-Karaman yolu ise Karaman bölgesindeki etkili olan kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle trafiğe kapatıldı. Yolun Krobası mahallesi girişine Karayolları ekiplerince yolun trafiğe kapalı olduğu levha asıldı.

Kar özellikle Krobası bölgesinde güzel görüntüler oluşturdu. Bazı ağaçların dalları, evlerin çatıları karla kaplanırken, yağışın en çok sevineni çocuklar oldu. Geçtiğimiz yıl kış aylarında kar yağışı olmadığından dolayı 2 yıldır kar yağışının olmasını bekleyen vatandaş, kar yağışından dolayı memnun olduklarını söylediler.

Krobası Mahallesi sakinleri, “İki yıldır kar yağmıyordu. Kar ve yağmur yağışı olmadığı için de sular giderek azalıyordu. Bu kar yağışı umudumuzu arttırdı. Umarız önümüzdeki günlerde daha fazla kar yağışı olur ve sularımız çoğalır’ diye konuştular.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2016, 17:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284