Marketlerde Poset Parali Olacak

Bakanlik, naylon poset yerine biyobozunur posetlerin kullanimini tesvik edecek.

Marketlerde Poset Parali Olacak

Çevre ve Sehircilik Bakanligi, naylon poset yerine doga dostu biyobozunur posetlerin kullanimini tesvik edecek.
Marketlerde naylon posetlerin parayla satilmasi planlaniyor.
Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Bas, dogada kisa sürede yok olmasi nedeniyle biyobozunur poset imalatini saglamak üzere poset üreticileriyle görüsmelerinin devam ettigini söyledi.
Bakanlik olarak bu posetlerin sponsorlugunu yaparak üreticilere ve marketlere destek vermeyi planladiklarini ifade eden Bas,
''Marketler naylon posetleri parayla aliyor. Biyobozunur posetlerin fiyati, normal posetlerin iki kati kadar. Market mesela 100 bin liralik poset aldiginda, bunun belli bir miktarini Bakanlik olarak karsilayip, tesvik edici noktada olacagiz. Dolayisiyla da rakamlar asagiya düsmüs olacak'' dedi.
NAYLON POSET ISTEYEN PARASINI VERECEK
Bas, naylon poset yerine doga dostu bu posetlerin kullanilmasi için de bazi önlemler almayi planladiklarini dile getirdi.
Bu kapsamda tüketicinin biyobozunur posetleri marketlerden bedava alabilecegini anlatan Bas, sunlari kaydetti:
''Plastik poset alanlara da bedel koyalim diyoruz. Plastik poset, Avrupa'nin tümünde ve Türkiye'deki bazi büyük marketlerde parayla satiliyor. Ancak vatandas biyobozunur poseti bedava alacak. Illaki plastik poset isterse onun bedelini ödeyecek. Bu yönde bir planlama yapiyoruz."
Kaynak: Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284