Mazeret Atamalari Yarin Basliyor

Milli Egitim Bakanligi (MEB), özür durumundan yer degistirmelere iliskin talepleri yarin almaya baslayacak...

Mazeret Atamalari Yarin Basliyor

Milli Egitim Bakani Nabi Avci imzali bakanlik emrine göre, bakanliga bagli okullarda görevli ögretmenlerin iller arasi es durumu, saglik durumu ve genel ve özel hayati etkileyen nedenlere bagli yer degisiklileri Milli Egitim Bakanligi Ögretmenlerinin Atama ve Yer Degistirme Yönetmeligi hükümleri çerçevesinde yapilacak.
Basvurular, Insan Kaynaklari Genel Müdürlügü'nün internet sitesinde yapilan açiklamalar çerçevesinde 31 Ocak-06 Subat tarihleri arasinda iki asamada elektronik ortamda alinacak. Birinci asamada ögretmenlerin mazeretlerine dayali talepleri, ikinci asamada ise okul tercihleri alinacak.
Atama yapilmak üzere halk egitim merkezleri ve olgunlasma enstitüleri hariç, milli egitim müdürlüklerince il genelinde norm kadro açigi bulunan okullarin tamami belirlenerek kontenjan modülüne yansitilacak, norm kadro açigi bulunan okullar ile basvuru ve atamalara iliskin kurallar ve takvim Bakanligin //ikgm.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.
Yer degistirme basvurusunda bulunacaklarda, basvuru tarihi itibariyla ögretmenlik ve devlet memurlugunun her ikisinde de adayliklarinin kaldirilmis veya Subat ayi sonu itibariyla kaldirilabilecek durumda olmalari sarti aranacak.
2012 yilinda özür durumundan yer degisikligi yapilamamasi sebebiyle memur kadrosuna atanan ögretmenler ile ayni kapsamda ayliksiz izne ayrilan ögretmenler de basvuruda bulunabilecek. Diger sebeplerden dolayi ayliksiz izne ayrilan ögretmenler ise basvuru tarihinin son gününe kadar göreve baslamalari kaydiyla basvuruda bulunabilecek.
Bugün

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284