Mazot, Gübre Ve Toprak Analizi Tebligi Yayimlandi

Çiftçi Kayit Sistemine Dahil Olan Çiftçilere Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Destekleme Ödemesi Yapilmasina Dair Teblig Resmî Gazete’de yayimlanarak, yürürlüge girdi.

Mazot, Gübre Ve Toprak Analizi Tebligi Yayimlandi

Konu ilgili açiklamada bulunan Il Gida, tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, çiftçilerin, yili içerisinde isledikleri Çiftçi Kayit Sisteminde kayitli tarim arazisi büyüklügü dikkate alinarak mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapilacagini söyledi.
Müracaat edilen toplam arazi miktari 1 dekarin altinda olan çiftçilere mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapilmayacagini kaydeden Öztiryaki, “Toprak analizi destegi dekar basina 2,5 TL olup, mazot ve gübre destekleme ödemeleri üç ana ürün grubunda alan bazli olarak 3 grupta degerlendirilecektir. ÇKS’ye kayitli 50 dekar ve üzeri her bir tarim arazisinin gübre destekleme ödemesinden yararlanabilmesi için, her 50 dekarlik alan için bir analiz olmak üzere Bakanligimizca yetkilendirilmis laboratuarlarda 01.01.2013 tarihi ile 31.12.2013 tarihi arasinda toprak analizi yaptirilmasi zorunludur. 50 dekarin altindaki tarim arazisi için bu sart aranmayacaktir. Her toprak analizine en fazla 50 dekar için ödeme yapilacaktir. Çiftçilerimiz söz konusu Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Tebligi Yayimlandi müracaatlarini 31.12.2013 günü mesai saati bitimine kadar Il ve Ilçe Müdürlüklerimize yapmalari gerekmektedir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284