MEB `Elektronik Imza`ya Geçiyor

Milli Egitim Bakanligi 2012 yili Ekim ayinda merkez teskilatinda basladigi elektronik imza (e-imza) uygulamasini tasra teskilatinda da baslatiyor.

MEB `Elektronik Imza`ya Geçiyor

Yeni uygulama, 15 Mart tarihinden itibaren 81 ilde uygulanacak.
Bakanlik, Doküman Yönetim Sistemi (DYS) kurulumunu çalistirabilecek yeterli özelliklere sahip olan doküman tarayicilarin satin alinabilmesi için il müdürlüklerine gerekli ödenegi gönderdi. Il müdürlükleri gerekli tarayicilari 15 Mart tarihine kadar temi ederek sistemi kullanmaya baslayacak. Elektronik imza çalismasiyla bürokrasi azaltilarak, kirtasiye ve zaman israfinin önüne geçilmesi amaçlaniyor.
MALIYETLERDE ÖNEMLI TASARRUF SAGLANACAK
Milli Egitim Bakanligi merkez teskilatinda ‘Doküman Yönetim Sistemi (DYS)’ 1 Ekim 2012 tarihinden itibaren kullanilmaya baslandi. Sistem bakanligin il teskilatlarinda ise 15 Mart 2013 tarihinden itibaren kullanilmaya baslanacak. Doküman Yönetim Sistemini bünyesinde verimli bir sekilde kullanan kurumlar; islerin aksamadan ve kesintiye ugramadan çok hizli bir sekilde yürütülmesini saglayarak kirtasiye, haberlesme, insan kaynagi, depolama giderleri, ofis kullanim alanlari gibi maliyetlerinde önemli tasarruflar elde edecek. Bu Kapsamda bakanlik illerde belirledigi DYS Yöneticileri gerekli egitimleri aldi. E-imza uygulamasinin amaci, zamandan tasarruf etmek, yazilarin kaybolmasini ortadan kaldirmak, yazilarin sümen altina alinmamasini saglamak ve kagit masrafini ortadan kaldirmak. E-imza ile personeli çalismayi tesvik etmek ve performansini artirilmasi hedefleniyor. Vatandaslar eger bir isi için Ilçe Milli Egitim Müdürlügü'ne dilekçe vermisse, dilekçesinin takibini evden TC No'suyla sistem üzerinde takip edebilecek.
MEB IL MÜDÜRLÜKLERINE TARAYICI ALMALARI IÇIN ÖDENEK GÖNDERDI
MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlügü Doküman Yönetim Sistemi kurulumunda çalisacak doküman tarayicilarin satin alinmasi için ödenek gönderdi. Bakanligin merkez birimlerinde 1 Ekim 2012 tarihinden itibaren kullanilmaya baslanan DYS’nin yayginlastirilmasi sürecinde, pilot il seçilen Ankara Il Milli Egitim Müdürlügü’nde 2 Ocak 2013 tarihinde sistemin uygulanmaya basladigi belirtildi. Diger Il Milli Egitim Müdürlüklerinin bir kisminin 1 Mart 2013’te bir kisminin da 15 Mart 2013 itibariyle uygulamaya baslayacagi vurgulandi. Bu kapsamda DYS’nin kurulumunda çalistirabilecek yeterli özelliklere sahip olan doküman tarayicilarin satin alinabilmesi için il müdürlüklerinin emrine gerekli ödenek gönderildi. Bakanlik 81 il milli egitim müdürlügüne toplam 500 bin TL’lik ödenek gönderdi. En fazla ödenek sirasi ile 24 bin 780 TL Istanbul, 14 bin 868 TL Ankara, 9 bin 912 TL ile Izmir oldu.
Rotahaber  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284