Meclis Üyeleri Kardes Belediye Kirçova’yi Ziyaret Etti

Belediye Meclisi karariyla kardes sehir olan Kirçova Belediyesi’ni Karaman Belediye Meclis Üyeleri’nden olusan bir heyet ziyaret etti.

Meclis Üyeleri Kardes Belediye Kirçova’yi Ziyaret Etti
Karaman Belediyesi ile 8 Haziran 2012 tarihinde Makedonya’nin Kirçova Belediyesi ile imzalanan kardes belediye protokolü, iki sehir arasi kültür ve dostluklari saglamak için karsilikli ziyaret firsati sundu. Karaman Belediyesi, Mayis ayinda Türk Dil Bayrami etkinliklerine katilmak için Makedonya’dan gelen misafirlerini agirlamis, onlarin kardes belediye olma isteklerini; 8 Haziran 2012 tarihinde aldigi meclis karariyla yerine getirmisti.
Karaman Belediye Meclis Üyeleri’nden olusan bir heyet geçtigimiz günlerde Makedonya’ya giderek Üsküp ve Kirçova da bir takim ziyaretlerde bulundu. Belediye Meclis Üyesi Yunus Gök’ün baskanlik ettigi heyeti Üsküp’te Umut Yolu Dernegi karsiladi. Karamanli heyet ilk önce Türklerin yogun olarak yasadigi Üsküp’teki Türk derneklerinin bagli oldugu Matusiteb Dernegi’ni ziyaret etti. Üsküp’teki temaslarin ardindan Karaman Belediyesi ile kardes belediye olan Kirçova’daki Belediye binasina giden Belediye Meclis Üyeleri, Kirçova Belediye Baskani Blagoja Despotovski’yi ziyaret etti.
Türk kökenli Meclis Üyesi Omar Eyüp ve Türk vatandaslarinin da hazir bulundugu ziyarette Belediye Baskani Despotovski, Türk heyetine hos geldiniz mesajlari vererek, Kirçova ve Belediye çalismalari hakkinda bilgi verdi. Baskan Despotovski ayrica Kirçova’daki yatirim imkanlari ile ilgili Türkçe bir rapor hazirlayarak çok kisa zamanda bir heyetle Karaman’a gelmek istediklerini bildirdi.
Meclis üyeleri adina söz alan Yunus Gök de, Karaman halkinin ve Belediye Baskanimiz Kâmil Ugurlu’nun sevgi ve selamlarini getirdiklerini söyleyerek: “Kardes sehir olunmasiyla karsilikli kültür alisverisimiz artarak devam edecek. Makedonya’da burayi yurt edinmis yogun bir Türk nüfusu var. Makedon ve Türk vatandaslar uyum içerisinde yasiyorlar. Isteriz ki, burada yasayan Türklerin sayginliginin daha da artmasi ve önünüzdeki seçimlerde meclisinize daha çok Türk kökenli vatandaslarimizin girebilmesi. Kardes Belediye olarak ticari, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda karsilikli iliskilerimizin gelismesi için ne yapilmasi gerekiyorsa Karaman olarak haziriz” dedi.
Kirçova Belediyesi’ni ziyaret karsilikli verilen plaket sunumuyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284