Medas Bölge Elektrik Dagitim Toplantisi Yapildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz, bir dizi ziyaret ve toplantilara katilmak üzere geldigi Konya’da MEDAS Bölge Elektrik Dagitim Toplantisi’na katildi.

Medas Bölge Elektrik Dagitim Toplantisi Yapildi

Yüksek Hizli Tren (YHT) ile Konya’ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz’i Konya Valisi Aydin Nezih Dogan, AK Parti Konya Milletvekilleri, Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Akyürek, AK Parti Il Baskani Ahmet Sorgun ve protokol üyeleri tarafindan karsilandi. Bakan Yildiz, ilk olarak Dedeman Otel'de düzenlenen, Konya, Karaman, Aksaray, Nevsehir, Kirsehir ve Nigde illerini kapsayan MEDAS Bölge Elektrik Dagitim Toplantisi’na katildi. Toplantida bir konusma yapan Bakan Yildiz, “Zaman zaman elektrik dagitim hizmetleriyle alakali bölgelerinde ve illerinde yapmis oldugumuz toplantilarin birindeyiz. Ankara’da bunun ilk toplantisini yapmistik. Bu toplantidan sonra Meram Sirketi’nin performansi, 6 ildeki yaptigi yatirimlar, verilen hedeflere ulasip ulasmadiklari, ulasiyorlarsa hangi oranlarda ulasiyorlar, vatandaslarimizin sikayetleri hangi ölçüde gideriliyor bunlari konusacagiz. Amacimiz daha kaliteli, daha iyi bir hizmeti yerinde ve zamaninda verebilmektir. Vatandasimiz daha fazlasini hak eder ve bizim 10 yillik hizmet süresi içerisinde refah seviyesinin daha çok arttigi ve mutlaka kalitenin daha çok arttigi rekabetin artisiyla beraber daha iyi hizmetlerin geldigi bir ortam hedefliyoruz. Kamudan özel sektöre geçen bir yatirimdan bahsediyoruz. Bu bir degisimdir ve bu degisimin olusmasi sirasinda bir kisim aksakliklarin oldugunu gördük, bunlarin hizlica giderilmesi lazim. Hangi oranda bu aksakliklar var, hangi oranda bu hizmetler var. Bunlari da yerinde degerlendirmis olacagiz. MEDAS sirketinin normalde bulundugu ile katkilari koymasi lazim. Teknik açidan, sosyal açidan, idari açidan vergi açisindan. Duydum ki vergi dairesi Istanbul’a tasinmis ve tabi ki MEDAS bu kararini tekrar gözden geçirecektir. Normalde geçtigimiz yil içerisinde 66 milyon lira civarinda bir vergi tahakkuk etti. Bu verginin gerek belediye hizmetleriyle alakali aldigi pay 4-5 milyon lira da olsa ve ürettigi hizmetlerin karsiligini bulmasi açisindan da ben vergi dairesinin MEDAS’in hizmet gördügü yerde olmasini tavsiye ederim. Sag olsunlar bu tavsiyemize de özel sektör olumsuz cevap vermeyecektir. Ve vergi dairesinin de tekrar bulundugu merkeze Konya’ya tasinmis olmasi dogrudur diye düsünüyoruz. Burada insallah önümüzdeki yil vergilerini bulundugu illerde tahakkuk ettirmis olacaklardir. Olumsuz kis sartlarini olabildigince problemsiz gerek dogal gaz ile alakali, gerekse diger yakitlarimizla alakali problemsiz geçiriyoruz. Ufak tefek aksamlarin oldugunu görüyorum. Yerinde de müdahaleler olabiliyor” dedi.
Konusmalarin ardindan MEDAS Genel Müdürü Önder Kazaz, kurum çalismalari ve yatirimlari hakkinda sinevizyon esliginde bir sunum yapti. Sunumun ardindan toplanti basina kapali olarak devam etti. Toplantiya Konya Valisi Aydin Nezih Dogan, Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Akyürek ve çevre illerin valilileri katildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284