MEDAŞ Mühendis Eğitim Programında Sertifikalar Verildi

Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ) ve Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) ortak yürüttüğü mühendis eğitim programı tamamlandı.

MEDAŞ Mühendis Eğitim Programında Sertifikalar Verildi

Konya’nın yanı sıra Karaman, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Niğde’de elektrik dağıtım hizmeti veren MEDAŞ’ın İŞKUR Konya İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü 6 ay süren mühendis eğitim programını tamamlayanlara törenle sertifikaları verildi.

MEDAŞ Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen törene Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, MEDAŞ Genel Müdür Yardımcıları ve mühendisler katıldı.

Törende konuşan Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, temel amaçlarının istihdamı sağlamak, nitelikli öğrencileri şimdiden iş sahibi yapmak olduğunu söyledi. Teorik derslerini sınıflarında tamamlayan mühendis adaylarının işbaşı eğitim programı ile sahaya indiğini kaydeden Keleş, “İşbaşı eğitim programı sayesinde işverenlerimiz de kendi ihtiyacına yönelik bilgi ve tecrübeyle donanmış, genç mühendislerle çalışma fırsatını, hiçbir maddi yükümlülük altına girmeden elde edecekler” dedi. Keleş, Konya’da işbaşı eğitim programından bin 71 firma ile birlikte bin 762’si erkek 3 bin 342 kişinin yararlandığını kaydetti.

MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş ise, programa katılan yeni mühendislerin tecrübe kazanmalarını sağladıklarını söyledi. Uçmazbaş, "Öncelikle bu programı uygulamaya koyan İŞKUR'a işbirliği için teşekkür ediyorum. İŞKUR sayesinde gündeme gelen bu program ile yeni mezun öğrencilere, şirketimizde iş imkanı vererek tecrübe kazanmalarını sağladık. Böylece, genç arkadaşlarımız, üniversitede kazandıkları teorik bilgilerini pratiğe dönüştürme imkanı buldular. Biz de bu program ile yeni işe başlayacak mühendislerin oryantasyonunu sağlarken, aynı zamanda işe başlamadan önce tanıma fırsatı elde etmiş olduk. Programa katılan tüm mühendislere yeni iş hayatında başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından genç mühendisler sertifikalarını alarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Eğitimi tamamlayan mühendisler MEDAŞ bünyesinde çeşitli kademelerde istihdam edilecek.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2016, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284