“Medya’nın Kadının Dili” Projesi Eğitimleri Başladı

Sivil Toplum Sektörü Destek Programı 3. Dönem uygulamaları kapsamında, Medya’da kadına karşı ayrımcı dilin azaltılmasını amaçlayan “MEDYA’NIN KADIN DİLİ” projesi eğitimi Ankara’da başladı.

“Medya’nın Kadının Dili” Projesi Eğitimleri Başladı

Genel başkanlığını Şakir Gürel’in yaptığı Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF)’in uygulayıcı, Mihriban Yuva başkanlığındaki Ordu Kadını Güçlendirme Derneği ile Erdoğan Erişen’in başkanlığındaki Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği’nin paydaş olduğu projenin ilk programı olan “Savunuculuk ve Lobicilik Eğitimi” 15-16 Eylül 2021 tarihlerinde Ankara Gençlik Parkı’ndaki Kent Konseyi Etkinlik Alanında gerçekleştirildi.

Eğitime Medya STK’ları, gazeteciler ve Kadın Hakları alanında çalışan STK’lardan temsilciler katıldı. 2 gün süren eğitimlerde Dr. Süleyman Hasan Basa, Ankara Üniversitesi İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdurrezak Altun ve Başbakanlık Eski Basın Müşaviri, Liderlik, Başarı ve Motivasyon Koçu Yaşar Ateşsoy katılımcılara “MEDYADA KADININ DİLİ” projesi kapsamında Savunuculuk ve Lobicilik eğitimi verdiler.

Eğitimin içeriğinde savunuculuk ve lobiciliğin temel kavramları, toplumdaki farklı roller ve sorumluluklar, kadın savunuculuğuna yönelik strateji hazırlığı konuları yer aldı. İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdurrezak Altun katılımcılara ayrıca MEDYA’NIN KADIN DİLİ konulu bir konferans da verdi.

Eğitimlerin sonunda bir konuşma yapan  proje uygulayıcısı TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, “TİMEF 2012 yılında kuruldu ve yaklaşık 9 yıldır birçok proje uyguladı. Bu yılın Nisan ayından itibaren de MEDYA’NIN KADIN DİLİ projesini uyguluyoruz. Şimdiye kadar projede öngörülen raporları hazırladık. Şimdi ise yüz yüze ilk eğitim faaliyetimizi gerçekleştiriyoruz. Aynı faaliyeti önümüzdeki ay içerisinde proje ortaklarımızın bulunduğu il Ordu’da gerçekleştireceğiz. Proje çalışmalarımız tamamlandığında medyada kadına karşı ayrımcı dilin azaltılması konusunda ciddi bir mesafe katetmiş olacağımıza inanıyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284