Mekke’nin Fethinin 1391. Yılı Kutlandı

Anadolu Gençlik Derneği Karaman Şubesi Mekke’nin Fethi’nin 1391. yılını, düzenlediği gece ile kutladı. Sunuculuğunu Ömer Dinçer İHL öğrencisi Enes Kâmil Selçuk’un yaptığı program KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Mekke’nin Fethinin 1391. Yılı Kutlandı

Fetih programı, Karaman Merkez Anadolu İHL öğrencisi Mahmut Esat Yerli’nin Kur’an tilavetiyle başladı.  Programda daha sonra AGD Karaman Şube Başkanı Şabettin Gezen bir selamlama konuşması yaptı. Şabettin Gezen, “Yılbaşı nedeniyle birçok yerde ifsat yaşanırken burada bulunarak bir tavrı ortaya koyduğunuz için teşekkür ediyorum.” diyerek salonu dolduran misafirlere teşekkür etti. Konuşmasının devamında fetih programını yapmaktaki amaçlarının gençlere fetih şuuru aşılamak olduğunu, hedeflerinin yeni ve adil bir dünyanın kurulması olduğunu söyleyen Şabettin Gezen, AGD’nin çalışmalarından da bahsetti.

Hafız Muhammed Rauf Kantar’ın Kur’an Ziyafeti ile devam eden programda Mekke’nin Fethi’nin önemini anlatan konuşmayı İlahiyatçı Yazar Yasir Ünlü yaptı. Ünlü, cahiliye devrinden Mekke’nin fethine uzanan yoldan günümüze ders olacak ibret tablolarını aktardı.

AGD Ortaokul Kâşif Grubu öğrencilerinin hazırladığı Hadis Sunumunun ardından ezgileriyle Grup İslâmi Direniş sahne aldı. Fetih Gecesinin sonunda salondaki çocuklar bayraklarıyla sahneye çıkıp Grup İslâmî Direniş ezgilerine eşlik ettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284