Memur Eslerine Maas Müjdesi

28 bin memur esinin magduriyetini bitirecek maas müjdesi.

Memur Eslerine Maas Müjdesi

Ölüm ayliginin sartlarinda Emekli Sandigi mensuplari için yapilan degisiklikler magduriyetleri bitirdi.
Devlet memurlarinin vefati halinde çocuklarina maas baglanmasi için aranan 10 yillik hizmet sartinin 5 yila düsürülmesiyle magdurlarin yüzü güldü. 5 yil sigortasi bulunan ve hayatini kaybeden 28 bin memurun geride kalan es-çocuklarina maas baglandi.
Bugün Gazetesinden Hasan Bozkurt'un haberine göre; ölüm ayliginin sartlarinda Emekli Sandigi mensuplari için yapilan degisiklikler magduriyetleri bitirdi. Devlet memuru için aranan 10 yil hizmeti bulunma sarti yumusatilarak 5 yila indirildi. Söz konusu düzenlemede 9 yil sigorta primi yatirilan bir memurun vefati durumunda es ve çocuklarina maas ödenmemesi etkili oldu. Bu magduriyetlerin giderilmesi için vefat eden kamu çalisanlarinin hizmet sarti 5 yila indirildi. Yapilan düzenlemeyle 5 yil ile 9 yil 11 ay 29 gün hizmeti bulunan 28 bin kisiye ölüm ayligi baglandi. Bu kisilere ayliga baglandigina dair bilgi eve gönderilen mektupla ulastirildi.
1 günde emeklilik
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun vatandas odakli hizmetlerinde yeni bir döneme de girildi. Emekli yasi ve primini doldurdugu halde aylarca emekli maasina baglanmak için bekleme derdi elektronik arsiv sistemiyle çözülecek. Su anda 20-25 gün süren emekli ayligi baglama süresi SSK, Bag-Kur ve Emekli Sandigi hizmetlerinin tek arsivde toplanmasiyla tek tusla 1 günde bitecek. SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü Cevdet Ceylan, emekli ayligina baglama sürelerinin uzamasinda hizmet birlestirmesinin etkili oldugunu belirtti.
Arsiv sistemine geçene kadar emeklilik dilekçesi vermeden önce hizmet birlestirmesi yapilmasini öneren Ceylan, "Emekli Sandigi, Bag Kur ve SSK'da hizmeti bulunan sigortalilarimiz bunlari emeklilik dilekçesi vermeden 1 ya da 2 yil önceden birlestirmeli. Böylece emekli ayligina baglanmasi daha hizli olur" dedi.
Evde maas ödenirken para vermeyin
10 milyon 400 bin emekliden 5 bin 596'sina yapilan evde maas uygulamasina talebin artmasi için Kurum yeni çalismalar yürütüyor. Bu çerçevede dilekçenin yani sira SGK internet sitesinden de evde maas ödemesi talebinde bulunabilecek. Ancak Kurum yetkilileri, emekliye evlerinde yapilan maas ödemelerinde de suiistimal uyarisi yapti. Yetkililer, "Ayliklarin evde ödenmesini isteyenlerden ücret talep edilmiyor. Maasi vermeyen gelenlerin PTT görevlisi olduklarindan emin olup, kimlik sorun. Ücret istendiginde ücret ödemeyin. Ücret talep ederlerse suiistimal vardir" uyarisi yapti.
Haberler
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284