Memur Kilik Ve Kiyafette Daha Özgür Olacak!

1980 askeri darbesi sonrasi çikan kilik kiyafet yönetmeligi tarih olacak. Yeni çalismaya göre memur, kiyafet, saç, biyik gibi konularda daha özgür olacak!

Memur Kilik Ve Kiyafette Daha Özgür Olacak!

Kamu çalisanlarinin tüm hayatini etkileyecek, 657 sayili yasadaki degisiklikler ile memurlara gelecek disiplin affi gibi önemli düzenlemelerin ardindan, Ankara'daki çok önemli bir çalismanin daha detaylarina ulasti.
1980 askeri darbesinden sonra hazirlanan ve 1982 yilinda yürürlüge giren Kamu Kurum ve Kuruluslarinda Çalisan Personelin Kilik ve Kiyafetine Dair Yönetmelik tarih olacak. Bunun için çalisma baslatildi. Yönetmelikte yer alan kiyafet, saç, biyik gibi tarifler güncellestirileek.
SAÇ NASIL TARANIR!
Hala yürülükte olan yönetmelik memurlarin, ayakkabi modelinden biyiginin ve favorisinin sekline, gömleginin yakasindan, kisa kollu kiyafetine kadar her seyin tarifini yapiyor. Örnegin, bir erkek memurun saçi arkadan gömleginin yakasina degerse bu cezayi gerektiriyor. Yine erkek memurlar kisa kollu gömlekle çalisamiyor. Bayan memurlarin da özellikle törenlerde koyu renk giymesi gerekiyor. Yönetmelik memurlarin saç tarama sekillerini bile ayrica belirtiyor.
ÇALISMA SÜRÜYOR
Ankara'da henüz taslak halinde olan çalismaya göre bu maddelerin çogu degisecek, memurlarin daha özgür hareket edecekleri çaga uygun kiyafetler giymeleri saglanacak. Ulasilan kaynaklar çalismanin sürdügünü ilgili taraflarin da görüslerinin alindiktan sonra son seklinin verilecegini belirtiyor.
MEMUR-SEN'DEN IMZA KAMPANYASI
Söz konusu kilik kiyafet yönetmeliginin degistirilmesi için Memur-Sen çesitli illerde imza kampanyasi baslatmisti. 10 milyon imza hedefiyle yola çikan sendika bu yönetmeligin tamamen kaldirilmasini istiyor. Memur- Sen Baskani Ahmet Gündogdu, "Çalisanlarin saç tarama sekline, ayakkabi modeline, etek boyuna, gömleginin yakasina karisan yönetmelik bir an önce kaldirilmalidir" demisti.
Kaynak: Takvim
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284