Memura 3 Ayri Maas Geliyor

657 Sayili Devlet Memurlari Kanunu`nda maas sistemi de yenileniyor. Memurlar üç degisik ücret alacak: Temel ücret, basari ücreti ve kidem ücreti...

Memura 3 Ayri Maas Geliyor

657 Sayili Devlet Memurlari Kanunu'nu sil bastan degistirecek çalismada sona yaklasilirken, birçok konudaki yenilikler de netlesiyor. Yapilan çalismayla farkli personel kanunlari ortadan kalkacak ve bazi istisnalar disinda tek bir kamu personel kanunu yürürlükte olacak.
Düzenleme ile kamu çalisanlarin maas sistemi de sadelesecek. Maaslar temel ücret, basari ücreti ve kidem ücretinden olusacak.
Kalkinmada öncelikli bölgelerdeki personele de ayrica ek ücret ödenecek. Devlet Memurlari Kanunu'nda yer alan siniflar yeniden düzenlenecek. Bilisim hizmetleri, denetim hizmetleri ve yönetici hizmetleri gibi yeni siniflar olusturulacak.
4B MESELESI BITECEK
Kamudaki 4B'ye tabi sözlesmeli personel, geçici personel ve memur ayrimlari kalkacak. 4B'li sözlesmelilerin kadroya geçirilmesi ile birlikte kamuda bu statüde personel istihdami da sona erecek.
Bu arada, kadin memurlar için dogum ve süt izinlerinin süreleri de artirilacak. Ayrica yillik izinler isgünü esasina göre belirlenecek. Özellikle bazi kurumlarda hizmetin özelligine göre esnek çalisma gelecek.
SENDIKALAR DEVREDE
657 ile ilgili yapilan tüm çalismalar ve hazirlanan taslaklar sosyal taraflar ve sendikalarin da dikkatine sunulacak. Çalisma Ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik taslagin ilgili taraflarin da görüsünü aldiktan sonra Bakanlar Kurulu'na tasiyacaklarini her platformda dile getiriyor.
Taslagin tamamlanmasiyla birlikte Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK de çalismalarina hiz verdi. Edinilen bilgiye göre sendikalar taslagi inceleyerek kendi görüslerini ve kirmizi çizgilerini belirliyor.
Sabah
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284