Memura 3 Yilda Bir Tayin Geliyor!

Birkaç bakanligin uzun süredir üzerinde çalistigi 657 Sayili Devlet Memurlari Kanunu’ndaki degisiklik paketi son seklini aldi. Buna göre 2 milyon 100 bin memur her üç yilda bir sehir degistirecek.

Memura 3 Yilda Bir Tayin Geliyor!

Birkaç bakanligin uzun süredir üzerinde çalistigi 657 Sayili Devlet Memurlari Kanunu'ndaki degisiklik paketi son seklini aldi. Son Bakanlar Kurulu toplantisinda Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik tarafindan sunumu yapilan paket, mevcut haliyle memurlar açisindan radikal degisiklikler getiriyor. Iste Bugün'den Sadettin Orhan'in kösesine tasidigi basliklardan bazilari...
MEMURA ÜÇ YILDA BIR TAYIN
Su an asker ve polis için uygulanan rotasyon (belirli sürede görev yeri degisikligi) bütün memurlara yayginlastiriliyor. Buna göre 2 milyon 100 bin memur her üç yilda bir sehir degistirecek. Böylece Dogu ve Güneydogu gibi personel konusunda yetersizligin yasandigi bölgelerin açigi karsilanmis olacak. Ancak es durumu ve unvanli kadrolara iliskin tayinlerde uygulamanin ne sekilde yapilacagi merak ediliyor. Rotasyon uygulamasiyla ilgili talimatin bizzat Sayin Basbakan tarafindan verildigi söyleniyor.
ÜST YÖNETICILIK IÇIN BES YIL YETECEK
Paketteki bir diger dikkat çeken degisiklik üst düzey atamalarla ilgili. Su an kamu kurumlarinda daire baskani ve üstü görevlere atanabilmek için en az 8, 10 ve 12 yil görev yapmis olma sarti araniyor. Yeni düzenlemeyle süre bes yila çekiliyor. Bes yilini dolduran memur üst düzey yöneticiliklere atanabilecek. Kamuda müstesar, müstesar yardimcisi, baskan ve genel müdür olabilmek için özel sektör çalismalari da dikkate aliniyordu. Yeni düzenlemeyle özel sektör çalisanlari, kamuya daire baskani olarak da atanabilecek.
ÜST DÜZEY YÖNETIM 4-5 YILDA DEGISECEK
Genel müdür ve üzeri kadrolara atananlar süre sinirlamasiyla atanacaklar. 4 veya 5 yil olarak düsünülen süre doldugunda, görev süresi bitmis olacak. Böylece su an sik sik yasandigi gibi, görevden alinan kisinin mahkeme karariyla tekrar göreve dönmesi mümkün olamayacak. Yani bürokraside üst yönetim kadrosu, hükümetle gelip hükümetle gidecek.
Milliyet
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284