Memuriyette Büyük Degisiklik

Adalet Bakanligi Memur Sinav-Atama ve Nakil Yönetmeliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik, Resmi Gazete`de yayimlanarak yürürlüge girdi.

Memuriyette Büyük Degisiklik

Bakanlikta idare memuru kadrosuna atanabilmek için "hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, isletme, iktisadi ve idari bilimler, egitim, egitim bilimleri, mimarlik ve mühendislik fakülteleriyle en az dört yillik lisans egitimi veren fakülte ve yüksek okullarin sosyoloji, psikoloji ve sosyal hizmetler bölümleriyle bunlara denkligi kabul edilen yabanci fakülte veya yüksek okullarin adi geçen bölümlerinden mezun olmak" sarti, "en az dört yillik lisans egitimi veren fakülte ve yüksekokullardan veya bunlara denkligi Yüksekögretim Kurulunca kabul edilen yabanci fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak" seklinde degistirildi.
Yönetmelige göre, sinav sonuç listesi on gün içinde ilan edilecek. Mazerete dayali naklen atamalarda, yönetmelik kapsamindaki personelin saglik, es durumu, ögrenim durumu ve can güvenligi nedenleriyle belirtilen sartlar aranmaksizin istekleri üzerine naklen atanabilecekleri öngörülüyordu. Degisiklikle bu maddedeki "ögrenim durumu" ibaresi kaldirildi.
Ögrenim durumu nedeniyle atamayi düzenleyen "çocuklari, esi veya kendisi yüksek ögretim kurumlarinda okuyanlarla bulundugu yerde çocuklari, esi veya kendisinin ögrenim düzeyine uygun ilk veya orta ögretim kurumu bulunmayanlar, kadro durumunun elverisli olmasi sartiyla ögretim kurumlarinin bulundugu yere veya yakinina atanabilirler" maddesi yürürlükten kaldirildi.
Yönetmelige göre, ceza infaz kurumlari ve tutukevleri müdürleri, denetimli serbestlik müdürleri, müdür yardimcilari, saymanlarla infaz ve koruma bas memurlari, birinci, ikinci ve üçüncü bölgelerdeki müdürlük teskilati olan ceza infaz kurumlari ve denetimli serbestlik müdürlüklerine naklen atanarak bölge esasina göre çalisacaklar. Infaz ve koruma bas memurlari, müdürlük teskilati olmayan ceza infaz kurumlarinda da çalisabilecekler, bu sayilanlar disindaki memurlarin naklen atanmalarinda bölge esasi uygulanmayacak.
F5haber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284