Memuriyette Radikal Degisiklik

Devlet memurlarinin atama kriterleri degisiyor. Düzenlemeye göre, memurlarin ilk tayin yeri Dogu ve Güneydogu olmayacak.

Memuriyette Radikal Degisiklik

Bugüne kadar devlette yeni göreve baslayan memurlari dogu ve güneydogu bölgesinden göreve baslatan sistem degisiyor. Artik tersine bir uygulama yapilacak, kamuya ilk defa memur olarak atanacak olanlara, dogu ve güneydogu bölgeleri kapanacak.
Sözkonusu memurlar, ilk görev yerlerine batida baslayacaklar. Kurum ve görevlerine göre 2 - 3 yil gibi belirlenecek süreleri doldurduktan sonra dogu bölgelerine tayin edilebilecekler. Bu degisikligin tamamen bir anlayis degisimi oldugunu belirten kaynaklar, ilk kez atamasi yapilan yeni memurlarin önce isi ögrenip yetismesini, ardindan bu bölgelerde meslegine devam etmesinin dogru oldugunu, degisikligin de bu tespitten kaynaklandigini belirttiler.
"Devlet Memurlarinin Yer Degistirme Suretiyle Atanmalarina Iliskin Yönetmelik" degisikliginin Resmi Gazete'de yayinlanmasinin ardindan kamuya ilk kez atanarak ilk kez memur olacaklarin ilk görev yerleri bati bölgeleri olacak. Devlet Personel Baskanligi kaynaklari, yönetmelik degisikliginin hazirlandigini, Bakanlar Kurulu kararinin beklendigini söylediler.
2013'DE ATANACAK 65 BIN MEMUR BATIYA...
Vatan'a bilgi veren kaynaklar, 2013 yilinda atanacagi açiklanan 79 bin memurun, üniversitelere atinacak 14 bini çiktiktan sonra geriye kalan 65 bininin, yeni yönetmelikle atanacagini kaydettiler. Buna göre devlete ilk kez atanacak 65 bin memur batidaki illerde göreve baslayacaklar. Bunlar bulunduklari kuruma ve göreve göre 2 ya da 3 yillik sürelerini tamamladiktan sonra dogu ve güneydogu bölgelerine tayin olacaklar.
YÖNETICILER IÇIN 5 YIL BATI ZORUNLU
Öte yandan dogu bölgelerine yönetici olarak atanacak memurlarin da benzer yöneticilik görevinde en az 5 yil bizzat görev yapmis olmalari sarti aranacak. Bu süreyi doldurmadan dogu ve Güney Dogu bölgelerine yönetici atanmayacak.
ÖZEL YASASI OLANLAR TABI DEGIL
Öte yandan 657 sayili Devlet Memurlari Kanunu'nda yer alan istisnai memurluklar ile aday memurlar, Türk Silahli Kuvvetleri kadrolarinda görevli memurlar, "Devlet Memurlarinin Yer Degistirme Suretiyle Atanmalarina Iliskin Yönetmelik" hükümleri tabi olmayacak. Yine üniversiteler ve emniyet mensuplari için de yönetmelik hükümleri uygulanmayacak. Bu memurlar, kendi özel kanunularina göre atamaya tabi olacaklar.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284