Memurlar 27 Subat’ta Greve Hazirlaniyor

Gelir dagilimindaki adaletsizligin her geçen gün daha da derinlestigini ifade eden kamu emekçileri 27 Subat Çarsamba günü vergide adalet taleplerini ortaya koymak için greve gidecek.

Memurlar 27 Subat’ta Greve Hazirlaniyor
Konuyla ilgili olarak Büro Emekçileri Sendikasi Il Temsilci Ahmet Bastug gazetemize yaptigi açiklamada, “Gelir dagilimindaki adaletsizligin her geçen gün daha da derinlestigi günümüzde; kamu emekçilerinin kazanilmis haklan ellerinden bir bir alinmakta, kamu çalisanlarinin maaslarina 2012 yili içerisinde yapilan ortalama yüzde 6–7 oraninda maas artislari daha kamu emekçilerinin cebine girmeden, basta akaryakit olmak üzere temel tüketim maddelerine yapilan zamlarla buharlasmistir. Bugün dört kisilik bir ailenin saglikli beslenmesi için yapmasi gereken minimum aylik gida harcamasi olarak tanimlanan açlik siniri 1,060 TL, açlik sinirinin tüketim harcamasina dagitilmasi ile elde edilen yoksulluk siniri ise 3,481 TL’dir. BES olarak Kasim ayinda 2013 yili bütçe takvimine karsi “Emegimize onurumuza gelecegimize sahip çikiyoruz” talebi ile baslattigimiz eylem programimizda genelde büro emekçilerinin özelde ise yargi emekçilerinin taleplerini bütçede yer almasini talep ettik. 2012 Aralik ayinda ek ödemelerimizin emekli ayligina dâhil edilmesi, kaldirilan fazla mesai ücretlerinin iyilestirme olarak maasimiza eklenmesi talebiyle ülke genelinde topladigimiz dilekçeleri yarim gün is birakma yaparak Adalet Bakanligina gönderdik.
Sendikamizin yetkili oldugu dönemlerde kazanilan ulasim ödeneginin Adalet bakanliginin hukuki ve ekonomik gerekçelerle ödemeyecegini ilan etmesi üzerine 19 Kasim 2012 den baslayarak hafta boyunca bütün ülke genelinde adliyelerde ve Adalet Bakanliginda eylemler yaptik” dedi.
Bastug, Adliyelerin saray, yargi emekçilerin kapi kulu olmadigini belirterek, “Ülkemizde adliye denildiginde son zamanlarda adeta bir biri ile rekabet edercesine yapilan adalet saraylari akla gelmektedir. Türkiye’nin, Avrupa’nin en büyük adalet sarayi denilirken nihayet Istanbul Kartal’da insa edilen dünyanin en büyük adalet sarayi hizmete girmistir. Bir taraftan saraylarin yapildigi iddia edilirken saraylarin içinde çalisan yargi emekçilerine yoksulluk dayatilmakta, her türlü talepleri görmemezlikten gelinerek kazanilmis haklari gasp edilmektedir. Sendikamizin Adalet Bakanliginda yetkili oldugu dönemlerde Adalet Bakanligi ile yapilan Kurum Idari Kurulu Görüsmelerinde yargi çalisanlarina havuz paralarinin dagitilmasi, is yogunlugu nedeniyle sürekli fazla mesai yapan yargi emekçilerine fazla mesai ücretinin ödenmesi ve ulasim yardimlari v.b pek çok kazanimlarimiz olmustur.
Bundan sonrada kazanilmis haklarimiza sahip çikmak ve taleplerimizi elde etmek için mücadelemizi büyüterek sürdürecegiz. Son günlerde AKP iktidarinin kamu çalisanlarinin is güvencesini kaldirmaya yönelik girisimlerinin oldugunu biliyoruz. Hükümet kamu kurumlarinda performans, il içi ve il disi rotasyon uygulamalari ve paralelinde kamu emekçilerini itibarsizlastirmaya yönelik söylemlerle kamuoyunu bu degisiklige hazirlamaktadir. Adalet Bakanligindan taleplerimizin yaninda tüm kamuoyu ve AKP iktidarinin bilmesini istiyoruz ki is güvencemizden asla ve asla vazgeçmeyecegiz. Performans uygulamalarina boyun egmeyecegiz. Rotasyon uygulamalarina dur diyecegiz” diye konustu.
Bastug, 27 Subat Çarsamba günü yapacaklari grevde taleplerinde kararli olduklarini bir kez daha ortaya koyacaklarini ifade ederek, “ Niçin 27 Subat. Çünkü 25 Subat-3 MART tarihleri arasi ülkemizde vergi haftasi olarak kutlanmaktadir. Son yillarda vergi politikalari emekçileri yoksullastirmanin en önemli araci haline gelmistir. Yukaridaki taleplerimizin yanma 27 Subat’ta vergide adalet talebimizi de ortaya koyacagiz. Bizlerin mücadelesi “Insanca yasam, güvenceli is, güvenli gelecek” mücadelesidir. Bu mücadeleyi bugün alanlarda olarak yükseltiyoruz 27 Subat’ ta daha da yükseltecegiz” diyerek sözlerini tamamladi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284