Memurlar Alanlardaydi

Kamu Emekçileri Sendikalari Konfederasyonuna bagli Egitim-Sen, BES, SES, Tüm Bel Sen, Haber-Sen, Kültür Sanat Sen ve Yapi Yol Sen sendikalarina üye kamu çalisanlari tüm yurt genelinde bir günlük is birakma eylemi yapti.

Memurlar Alanlardaydi
Ilimizde de bu sendikalara üye kamu çalisanlari Cumhuriyet Parki’nda bir araya gelerek basin açiklamasi yaptilar.
KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Bozkurt tarafindan yapilan açiklamada, “Bugün Türkiye’nin dört bir yaninda hak ve özgürlüklerine sahip çikan kamu emekçileri olarak sadece kendimiz için degil, insanca bir yasami hak eden bu ülkenin tüm insanlari için grevdeyiz. Alanlarda omuz omuzayiz. Bu ülkede çok uzun süredir gecenin karanligi hakim. Hak ve özgürlükleri için mücadele eden tüm kesimler bu karanliga mahkum edilmek isteniyor. AKP iktidarinin yaptigi her icraat, attigi her adim bu ülkenin üzerine çöken karanligi daha da artiriyor. Simdi, su saatlerde mecliste onaylanmasi için canla basla çalistiklari bütçe bu karanligi daha da zifiri hale getiriyor. Bugün mecliste oynanan bu bütçede grevli toplu sözlesme mücadelesi yürüten kamu emekçileri yine yok. Bütçede 659 TL’ye mahkum edilen milyonlarca asgari ücretli yine yok. Bu bütçede kidem tazminati gasp edilmek istenen isçiler yine yok. Bu bütçede gübre parasi bulamayan çiftçiler, köylüler yine yok. Bu bütçede vergi yükü altinda ezilen küçük esnaf yine yok. Kisacasi bu bütçede insanca bir yasam sürdürmek isteyenler yine yok. Tüm çalisanlara kadrolu is güvencesi, insan onuruna yakisir bir ücret ve saglikli çalisma kosullarinin saglanmasi, çalisma yasaminin demokratiklestirilmesi için temel haklarimiza yapilan tüm saldirilara karsi grev hakkimizi kullaniyoruz” dedi.
Bozkurt, AK Parti hükümetine seslenerek, “Emek düsmani politikalardan vazgeçin. Uluslar arasi sözlesme ve anlasmalarda sahip oldugumuz grevli toplu sözlesme hakkimizi tanimak zorundasiniz. Durmak yok yola devam diyerek baski ve siddetle tüm toplumu tahakkümü altina almak isteyenlere karsi yilmak yok mücadeleye devam diyerek dimdik ayakta duracagiz. Sizin tek teminatiniz siddet, baski ve daha fazla yoksulluksa bizim teminatimiz fiili meshur mücadele gelenegimizdir. Buradan hep birlikte söz veriyoruz. Karanligin, baskilarin, yoksullugun, sefaletin dünyasina karsi, emegin dünyasi için mücadelemizi yükseltecegiz” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284