Memurlukta Yapilacak Degisiklikler

657`de yapilacak degisikliklerin ayrintilari ortaya çikmaya basladi.

Memurlukta Yapilacak Degisiklikler

657 reformunda sona gelindi. Ücret, emeklilik, statü derken simdi de atamalarda kurallar degisiyor. Memura seçim siniri geliyor. Yükselme süresi de 2 yil geriye çekiliyor.
Ankara'da bir süredir devam eden personel rejimiyle ilgili çalismalarda sona yaklasildi. 657'yi tarihe gömecek yeni çalismada, memurlarin ücretlerinden emeklilik sistemlerine kadar her sey degistirilecek ve kamudaki farkli statüler sona erecek. Devlet Memurlari Kanunu ve Diger Kanunlarda Degisiklik Yapan Kanun Tasarisi'nin ayrintilari ortaya çikmaya basladi. Takvim'in haberine göre; Tasari ile atama sisteminde degisiklikler yapilacak. Basta sendikalar olmak üzere ilgili taraflarla da müzakere edilecek olan tasari, daha sonra Bakanlar Kurulu'na gelerek yasalasma sürecine girecek. Tasari, memurlarin yükselmesiyle ilgili kurallari bastan asagiya degistiriyor. Buna göre; Müstesar, vali, genel müdür gibi üst düzey yöneticiler, 5 yilligina atanacak. Halen görev yapan bürokratlar da 5 yilligina atanmis sayilacak. Görev süresi bitenler yeniden atanabilecek. Atanmadiklari taktirde müsavir yapilacak.
YÜKSELME KOLAYLASTI
Mevcut düzenlemeye göre daire baskani olmak için en az 10 yil olan bekleme süresi, simdi 2 yil geriye çekiliyor. Yeni tasariya göre; birinci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5 bin 300 ve daha yukarida olan genel müdür, müstesar, müstesar yardimcisi kadrolarina atanmak için en az 12 yil olan hizmet süresi 10 yila, ek göstergesi 5300'den az olanlar için en az 10 yil olan hizmet süresi 8 yila düsürülüyor.
BAKAN ONAYI YETECEK
1981'de yürürlüge konulan 32 yillik bürokrasi atama usulü de tarihe karisiyor. 2451 Sayili Kanun'da degisiklik yapiliyor. Tasariya göre; müstesar, müstesar yardimcisi, genel müdür, genel müdür yardimcisi kadrolarina atama yine eskisi gibi müsterek kararname ile yapilacak. Müsavir ve müfettis gibi kadrolarda ise ilgili bakanin onayi yeterli olacak.
4B TARIH OLUYOR
Çalisma Bakani Faruk Çelik, geçen hafta Bakanlar Kurulu'nda yaptigi sunumda, kamudaki memur statülerinin teke indirilmesiyle ilgili bilgi vermisti. Buna göre; 4B olarak bilinen sözlesmeli personelin tamaminin kadroya alinmasi gündeme geldi. Böylece statüler teke indirilince, kamuda 4B pozisyonu kalmayacak. 4B'li personel, agirlikli olarak Saglik Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi olmak üzere devletin tüm kurumlarinda görev yapiyor. KIT'lerde çalisan üniversite mezunu personelin de kadroya geçirilmesiyle ilgili çalismalar yürütülüyor.
Milliyet
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284