Memurun Aile Yardimi Artiyor!

Hükümetin yürüttügü `çocuk tesvigi` çalismalari hizla sürerken; bu kapsamda memurlar için de bir düzenleme yapiliyor. Çocuk tesvigi kapsaminda kamu çalisanlarina bir müjde geliyor. Hazirlanan degisiklige göre; memurlarin çocuk yardimi parasi en az 100 liraya çikacak...

Memurun Aile Yardimi Artiyor!

Takvim'in haberine göre; çalisma kapsaminda, memurlarin aldiklari çocuk yardimi paralari artirilacak. Böylece çok çocuklu memur daha fazla ödenek ve yardim alacak. Üzerinde çalismalarin henüz devam ettigi düzenleme, simdilik memurlarla ilgili. Daha sonra kamudaki diger personele de uygulanabilecegi belirtiliyor. Çocuk tesviginin nasil yapilacagi ile ilgili çalismalar birçok bakanlikta devam ediyor. Bu çalismalarda özellikle yurt disindaki örnekler incelenirken; bunlarin nasil uygulanacagi belirleniyor. Çalisma tamamlandiginda Bakanlar Kurulu'nun önüne gelecek olan tesvik sistemi, daha sonra yasalasma sürecine girip uygulamaya geçecek.
KARAR BAKANLAR KURULU'NUN
Çalismanin memurlar ayaginda öncelikli olarak çocuk yardimi üzerinde duruluyor. Su anda memurlar 0-6 yas arasindaki çocuklar için aylik 36 lira 92 kurus, 6 yasindan büyük çocuklar için ise 18 lira 46 kurus aile yardimi ödenegi aliyor. Memurlarin bakmakla yükümlü olduklari çocuklar için aldiklari bu yardimlarin 0-6 yas arasi için en az 100 lira olmasi üzerinde duruluyor. Çalisma bu sekliyle tamamlandiginda, 3 çocugu olan bir memurun aldigi aile yardimi ödenegi en az 300 lira olacak. Ancak bu miktarin ne kadar olacagi konusunda son karari Bakanlar Kurulu verecek.
300 LIRA BAKIM PARASI
Ayrica tüm çalisanlar için 'bakim ücreti' adi altinda bir ödeme üzerinde de çalismalar sürüyor. Her bir çocuk için ailelere 300 liralik bir bakim ödenegi verilmesi gündemde. Yetkililer, bu çalismalarin henüz kesinlesmedigini, rakamlarin ve uygulamalarin da her an degisebilecegini belirtiyor.
Milliyet
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284