Memurun Hayatini Degistirecek Uygulamalar Geliyor

Hükümet kamuda çalisanlarin hayatini degistirecek devrim niteliginde uygulamalar hayata geçirecek.

Memurun Hayatini Degistirecek Uygulamalar Geliyor

Kamu çalisanlarinin gözü kulagi 657 Sayili Devlet Memurlari Kanunu'nda yapilacak degisiklerde. Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi'nda çalismalar tam gaz sürerken; konu sendikalarla da masaya yatirildi.
657 Sayili Devlet Memurlari Kanunu'nda yapilmasi öngörülen degisiklikler dün Kamu Personeli Danisma Kurulu toplantisinda tartisildi. Çalisma Bakani Faruk Çelik'in baskanligini yaptigi toplantiya, Memur-Sen Baskani Ahmet Gündogdu, Türkiye Kamu Sen Baskani Ismail Koncuk, KESK Baskani Lami Özgen'in yani sira yetkili sendikalarin genel baskanlari katildi.
Görüsmede hükümet kanadi, hazirlanan taslaktaki maddeleri sendika temsilcilerine anlatti. Sendika temsilcileri de bu konudaki görüslerini ve kirmizi çizgilerini iletti. Sendikacilar, taslagi inceleyip görüslerini iletecek.
BÖLGEYE GÖRE MAAS
Toplantida milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren birçok konu gündeme gelirken; memura bölgeye göre maasa yesil isik yakildi. Öte yandan toplantida sendikalar özellikle kamuda görev yapan sözlesmeli personelin tamaminin kadroya geçirilmesi talebini yineledi. Bu konuda bir mutabakata da varildigi belirtiliyor.
4A, 4B, 4C BITIYOR
Buna göre; kamuda çalisanlarin 4A, 4B ve 4C gibi ayrimlardan kurtulmasi bekleniyor. Kamu çalisanlari memur ve isçi olarak ikiye ayrilacak. Herkes kadrolu olarak çalisacak.
IHTIYACA GÖRE PERSONEL TAYINI
Yeni Memurlar Yasasi ile 3 yil zorunlu hizmet sartina karsin bütün memurlar için rotasyon söz konusu olmayacak. Kurumlarda yer degistirmeye tabi unvanlar mevzuatla belirlenecek. Böylece, memurlarin tamami degil, ihtiyaca göre personel tayini yapilacak.
SENDIKALAR ROTASYONA KARSI ÇIKIYOR
Memur sendikalari, rotasyon uygulamasina karsi çikiyor ve rotasyon yerine maaslarda özendirici uygulamalarin getirilmesini istiyor. Bakanliklarda görevli müstesar ve genel müdürlerin 4 yil, belediyelerdeki genel müdürlerin ise 5 yil görev yapmalari önerisine bazi sendikalar, 'devletin memuru yerine hükümetin memuru' kavramini getirecegini savunarak karsi çikiyor. Sendika temsilcileri ayrica tüm sözlesmeli ve geçici personelin kadroya alinmasini talep ediyor.
DEVRIM NITELIGINDE UYGULAMALAR
Hükümet, sanatçidan doktora, itfaiyeciden köydeki ögretmene kadar genis bir yelpazede çalisanlarin yasamini degistirecek devrim niteliginde uygulamalari hayata geçirecek.
KIRA, EK ÖDEME, TAZMINAT
Memurlarin sosyal ve mali haklarini iyilestiren tasariya göre, köydeki ögretmenin kirasini devlet ödeyecek, dini bayramda çalisan saglikçilara ek ödeme yapilacak, sözlesmeli tiyatro oyunculari mesai alacak, itfaiyeciye yangin tazminati ödenecek.
KURUL, GELECEK HAFTA YENIDEN TOPLANACAK
Kurul, gelecek hafta yeniden toplanacak. Sosyal haklara dönük bu tasari, rotasyonla gündeme gelen 657 sayili Memur Yasa Tasarisi ile birlestirilecek.
Ensonhaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284