Memurun Maasi 2 Bin Lira Artiyor

Üniversite mezunu memurlara yeni bir imkan geliyor. Yapilacak sinavla kariyer uzmanlik hakki verilecek memurlarin maaslari da 2 bin lira birden artmis olacak

Memurun Maasi 2 Bin Lira Artiyor

Sendikalarin üniversite mezunu memurlar için getirdigi öneri kabul görürse kariyer uzmanliga atanacak çalisanlarin maaslari da artacak. Böylece kariyer uzmanlik için yapilacak özel sinavi kazanacak üniversite mezunu memurlarin maaslarinda ortalama 2 bin lira artis saglanacak. Hükümetin hazirladigi taslak ile meslege yarisma ve yeterlik sinavi ile girilen kariyer mesleklere yardimcilik süresi 3 yildan 2 yila indiriliyor.
YENI MAAS 4 BIN 300 LIRA OLACAK
Sendikalar ise bu düzenlemenin yasalasmasi ile, kurumlarda çalisan, konusunda ehil olan memurlarin da KPSS sinavina girmeden ve yas sarti aranmadan kariyer uzman kadrolarina atanmasi için kontenjan ayrilmasi konusunu gündeme getirdi. Sendikalarin kurumda çalisanlara uzmanlik sinav hakki verilmesi önerisinin yasalasmasi ile, üniversite mezunu memur KPSS sinavina girmeden sinavla kariyer uzman kadrosuna atanabilecek. Halen üniversite mezunu memur bin 750, sef 2 bin 100, müdür ise 3 bin lira maas alirken, ise yeni giren uzman yardimcisi 2 bin 900 lira, kariyer uzman 3 bin 750 lira maas aliyor. Kidemine ve derecesine göre bu maas 4 bin 300 liraya çikabiliyor.
KPSS'YE GEREK KALMIYOR
Kurumlarda çalisan; memurlara maaslarinda 2 bin lira artis olanagi geliyor. Sendikalarin önerilerinin yasalasmasi ile halen kurumda çalisan memurlar, KPSS sinavina ve yas sartina tabi olmadan kurumlarinca açilacak sinavlarda basarili olmalari halinde, kariyer uzman kadrolarina atandiklarinda, maaslarinda ortalama 2 bin lira maas artisi saglanacak.
SENDIKALAR NE DIYOR?
MEMUR-SEN Baskani Ahmet Gündogdu: "Toplam uzman kadro sayisinin en az yüzde 30'u, 45 yas sinir olarak belirlenmek üzere kurum çalisanlari içerisinden sinavla atanmali. Uzman yardimcilarinin uzmanliga geçisinde, tez hazirlanmasi yeterli görülmeli, tezin yaninda yazili-sözlü sinav uygulamasi olmamali. Ilgili sinavlarda basarili olanlar uzmanliga atanabilmeli."
KAMU-SEN Baskani Ismail Koncuk: "Kurum içinde çalisanlarin da kariyer ünvanlara atanabilmelerinin önü açilmalidir. Kurumun ihtiyaç duydugu kariyer unvan kadrolarinin yüzde 50'si kurum içinden atanacak personele ayrilmali, ancak kurum disi sartlarin ayni kalmasi gerektigini düsünüyoruz. Eger bir kimse uzman ise dil bilmesi gereklidir. Kurum içinden gelenlere yas, yabanci dil ve tezsarti kaldirilmali. Bu isi sulandirmamak gerekir."
Milliyet
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284