Mermer İşleme Tesisleri Fizibilitesi İçin 85 Bin TL’lik Bütçe

“Karaman Mermer İşleme Tesisi Ön Fizibilite Projesi” Mevlana Kalkınma Ajansı’nın 2020 Yılı 4. Dönem Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Mermer İşleme Tesisleri Fizibilitesi İçin 85 Bin TL’lik Bütçe

Karaman ilinde kurulması öngörülen Mermer İşleme Tesisleri’ne yönelik fizibilite raporunun hazırlanması hedeflendiği “Karaman Mermer İşleme Tesisi Ön Fizibilite Projesi” Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı ve Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Gökhan Alkan tarafından imzalandı. 
Mermer sektöründe önemli yer altı rezervine sahip bir il olan Karaman’da mermerin genellikle blok olarak dışarıya çıkarılmakta olduğunu söyleyen Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Gökhan Alkan açıklamasında “Yıllardır, ilimizde çıkan bu mermerlerin, işlenerek katma değerinin artırılması böylelikle hem ihracatın hem de istihdamın artırılması herkesin arzusudur. Bununla ilgili bir ihtisas organize sanayinin kurulması da zaman zaman gündeme gelmektedir. Fakat hiçbir kurumun elinde fayda maliyet noktasında bir bilgi bulunmamaktadır. Bu gün sözleşmesinin imzaladığımız proje neticelendiğinde inşallah yatırımcılarımız için rehber olacak bir fizibilite raporu elde edeceğiz” dedi. 
Projenin finans kısmında yer alan Mevlana Kalkınma Ajansı adına açıklamada bulunan MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı “Karaman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ajansımıza sunulan ve sorumluluk alanımızda yer alan Karaman ilimizin mermer sektörü konusunda mevcut durumunun, potansiyelinin ve yatırım imkânlarının ayrıntılı olarak ele alınacağı bu projemizde yatırımcılarımıza yol göstermeyi hedefledik. Karaman ilimizde, hali hazırda büyük bir mermer potansiyeli bulunduğu konu ile ilgili kuruluşların çalışmaları ve raporları ile ortaya konulmaktadır. Bu durum, yatırımcıların ilgisini çekmekte ve bu doğrultuda şehirdeki mermer potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik yatırımlar yapılmaktadır. Bu noktada, yatırımların yapılmadan önce mermer ocağının durumu, nakliye, blok çıkarma maliyeti, blok kalite oranları, jeolojik koşullar, rezerv miktarı gibi faktörlerin değerlendirilerek fayda-maliyet analizinin yapılarak yatırımların yapılması ise büyük önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284