Mermercilerin Arsa Sorunu Çözüldü

Karaman`da faaliyet gösteren mermerci esnafi, çözüme kavusturulan arsa sorunu konusunda Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan`a tesekkür ziyareti gerçeklestirdi.

Mermercilerin Arsa Sorunu Çözüldü

Uzun yillardir sehrin merkezinde faaliyetlerini sürdüren mermerciler, sehir disinda bir alana tasinmak istiyorlar. Bu konuda gerekli olan arsa sorunu Karaman Belediyesi tarafindan çözüme kavusturuldu. Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan'i ziyaretleri esnasinda konusan mermerciler: "Uzun yillardir sehir merkezinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Yaptigimiz is geregi gürültü ve tozdan dolayi çevrede rahatsizlik olusturuyoruz. Bu durumdan en çokta bizler rahatsiziz. Yaklasik 7-8 yildir sehrin disina tasinmak için talep ettigimiz arsa konusunda belediye dâhil birçok kurumla görüsmeler ve istisareler yaptik. Yerel seçimler öncesinde bu problemimizin çözülmesi için bizlere bir söz vermistiniz. Göreve geldiginiz günden bu yana samimi bir sekilde bu problemimizin çözülmesi için çalistiniz ve çok sükür çözdünüz. Bu yil belediye tarafinizdan yapilan ihale ile arsa satislari neticesinde ihtiyacimiz olan arsalara kavustuk. Size yürekten tesekkür ediyoruz" dediler.
Mermerci esnafinin ziyaretlerinden memnun oldugunu ifade eden Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan da: “Sehrin modern degisimine katkida bulunacagina inandigim bu çalismanin ilk asamasi olan arsa tahsisi konusunda basari saglanmasindan bende sizler kadar mutluyum’’ dedi. Bölgede arsa tahsisinin yani sira diger çalismalarin da baslatilacagini belirten Çaliskan: “Tahsis edilen arsalarin, ana yollara baglanmasi ve sehre hizli ulasimin saglanmasi adina yan yollarin yapimi, kanalizasyon, içme suyu gibi çalismalari baslatacagiz. Ayrica firmalarin ihtiyaci olan elektrik için ilgili kurumlarla görüsmelerde bizlerde yardimci olarak elektrik hatti ve trafo gibi ihtiyaçlarin karsilanmasina destek olacagiz. Çalismalarin bitmesi ile birlikte tahsis edilen bölge firmalarimiz için atölye sahasi olacak. Öte yandan simdi faaliyet gösterdikleri mezarlik çevresindeki bölge de büro veya irtibat noktalari tahsis edilerek halkin mermer firmalari ile irtibati nezih bir ortamda saglanacak” dedi.
Organize Sanayi Bölgesi ile Atayurt olarak bilinen bölge arasina yapilacak mermerciler sanayisi ile firmalarin is kapasitelerinin artacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284