Meslek Liseleri Karaman’i Temizliyor

Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen, Karaman Belediyesi ve Yunus Emre Kültür Vakfinin destekledigi “Meslek Liseleri Karaman’i Temizliyor” etkinligi Aktekke meydaninda yapilan törenle basladi.

Meslek Liseleri Karaman’i Temizliyor

Nefise Sultan Kiz Meslek Lisesi, Otelcilik Turizm Meslek Lisesi, Temizel-Ünlü Teknik ve Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Saglik Meslek Lisesi’nden olusan alti meslek lisesinin yürütecegi ve egitin ögretim yili sonuna kadar devam edecek olan etkinlikle Karaman ve çecresindeki plastik atiklar toplanacak, plastik atiklarin çevreye ve insan sagligina verdigi zararlar konusunda farkindalik olusturulacak.
Aktekke Meydaninda düzenlenen programin açilis törenine Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu,Yunus Emre Vakfi Yöneticileri, Il Milli Egitim Müdür Yardimcilari, sube müdürleri, okul idarecileri, ögretmenler, veliler ve ögrenciler katildi.
Etkinligin açilis konusmasini yapan Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Insanlarin temiz ve saglikli mekânlarda yasamlarini sürdürebilmeleri, ögrencilerin ve halkin temiz çevre bilincine sahip olmalari amaciyla böyle bir etkinligi baslattiklarini bildirdi.
Sultanoglu konusmasinin devaminda “Egitimin yegâne göstergesi sayisal degerler degildir. Insanin kendine, çevresine ve tabiata gösterdigi saygi da egitimin önemli göstergelerindendir. Bizler hem kültürümüz, hem de egitimimiz geregi tabiata saygi göstermek, onu korumak durumundayiz. Üzerinde yasadigimiz tabiat bizlere emanettir. Bizler bu emaneti koruyarak bizden sonraki nesillere birakmakla görevliyiz. Ümit ediyoruz ki ögrencilerimizin burada baslattiklari gönüllü toplum hizmeti çalismasi daha temiz, daha saglikli bir Karaman için bir baslangiç olur ve tüm Karaman’a yayilir.”
Il Müdürü konusmasinin sonunda desteklerinden dolayi Sayin Valiye, Belediye Baskanina, Yunus Emre Kültür Vakfi Yetkililerine; çalismalarindan dolayi okul yöneticilerine, ögretmenlerine ve ögrencilere tesekkür etti.
Programda 85 Milli Egemenlik Ilkokulu ögrencileri, atik plastik maddelerden yapilmis bir defile sundu.
Programin sonunda meslek lisesi ögrencileri belediye tarafindan tahsis edilen otobüslerle temizlik yapacaklari alanlara gittiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284