`Mesleki Uygulama ve Staj Çalismalari` Tamamlandi

Anadolu Imam Hatip Lisesinde 368 Erkek ve 272 Kiz Ögrencinin Katildigi `Mesleki Uygulama ve Staj Çalismalari` Tamamlandi.

`Mesleki Uygulama ve Staj Çalismalari` Tamamlandi

Millî Egitim’in amaçlari dogrultusunda, Imam-Hatip Lisesi ögrencilerinin çagin gereklerine göre mesleki yeterliliklerini gelistirmek ve mesleki bilgi ve becerilerinin toplumun beklentilerine cevap verecek düzeyde olmasi için imamlik, hatiplik ve Kur'an kursu ögreticiligi gibi dinî hizmetlerin yerine getirilmesine kaynaklik edecek gerekli bilgi ve becerilerin kazandirilmasini saglamak amaciyla Ilimiz Anadolu Imam Hatip Lisesi’nde Il Milli Egitim Müdürlügü, Il Müftülügü ve Anadolu Imam Hatip Lisesi Müdürlügünün isbirliginde “Mesleki Uygulama ve Staj Çalismalari” basariyla tamamlandi.
Ögrencilerin okullarinda aldiklari mesleki egitimi camilerde ve Kur'an kurslarinda uygulamalarini saglayarak mesleki becerilerini gelistirmelerinde büyük katkisinin oldugu bu uygulama ve çalismalarin, program dahilinde sekiz hafta boyunca devam ettigi ifade edildi.19 Kur’an Kursu ögreticisi, 40 imam hatipten olusan din görevlilerinin ve 28 staj sorumlusu meslek dersleri ögretmenlerinin görev aldigi program sonucunda gerçeklesen kazanimlar ise su sekilde ifade edildi.
1.Mesleki uygulamalar ögrenciler üzerinde olumlu etki birakacak, onlarin özgüvenlerini, motivasyonlarini ve sorumluluk duygularini arttirmak.
2.Ögrenciler yeteneklerini kesfederek, mesleki yeterliliklerini ve becerilerini gelistirmek.
3.Ögrencilerin eksik yönlerini tamamlama firsati elde etmeleri.
4.Ögrencilerin okullarda ve staj programinda ögrendikleri teorik bilgileri uygulama imkâni bulmalari.
5.Ögrencilerin hitabet kabiliyetinin geliserek, sosyallesmelerine katki saglamasi.
Mesleki uygulama ve staj çalismalarinda, 368 erkek ögrencinin Imamlik, Hatiplik, Müezzinlik, Vaizlik- Kur’an Kursu Ögreticiligi, 272 kiz ögrencinin ise Vaizelik ve Kur’an Kursu Ögreticiligi alanlarinin esas alindigi ve bu alanlarla ilgili mesleki yeterlilige sahip ögrencilerin meslekî uygulamalarda bulunmalarinin saglandigi vurgulandi. Programin uygulanmasinda destegini esirgemeyen Il Milli Egitim Müdürlügüne, Il Müftülügüne, Imam ve Müezzinlere, Kur’an Kursu Ögreticilerine, Okul Idareci ve Ögretmenlerine, Yardimci Hizmetler Personeline, Veli ve Ögrencilere, Okul Servis Soförlerine ve tüm emegi geçenlere tesekkür edildigi ifade edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284