Mesleki Yeterlilik Sınavları Devam Ediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Mesleki Yeterlilik Kurumu(MYK) tarafından, inşaat sektörüne yönelik olarak yapılan sınavlara Karaman da devam edildi.

Mesleki Yeterlilik Sınavları Devam Ediyor

25 Mayıs 2016 tarihinden itibaren, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıftaki çalışanlara zorunlu hale gelen Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYB) alma zorunluluğu nedeniyle, daha önce de tekrarlanan mesleki yeterlilik sınavları, ahşap levha kalıpçısı grubunda bu hafta içinde yapıldı. Devlet tarafından finans olarak ta desteklenen sınavları, Türkiye’de akredite olmuş sınav kuruluşları yapmakta olup, sınavı kazananların ücretleri geri iade edilerek, özellikle inşaat sektöründe çalışan işçilerin bu belgeleri edinmeleri sağlanıyor.

Karaman’da bu işe öncülük eden Karaman Ticaret ve Sanayi Odası’na ilaveten, Karaman’ın öncü inşaat firmalarına İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri sunan EKO Karaman İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri ve Kişisel Koruyucu Malzeme tedarikçisi DK İŞ Güvenliği Market firmasının talep toplama, kayıt ve sınav organizasyonu neticesinde, Karaman ilimizde bu hafta sınav uygulaması başarı ile gerçekleşti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284