Mesnevi Cep Telefonunda

Mevlana`nin dünyaca ünlü eseri `Mesnevi`, 13 ayri dilde `android` ve `IOS` isletim sistemine sahip cep telefonu ve Ipad cihazlarda okunabilecek.

Mesnevi Cep Telefonunda

Konya Büyüksehir Belediyesi tarafindan hazirlanan uygulama, 'googleplay' ve 'apple store' platformlarindan ücretsiz olarak indirilebiliyor. Uygulamayi kullanan kisi okunan bölümleri isaretleyebilme, not alabilme, dipnotlara bakabilme ve içindekileri liste halinde görebilme imkanina sahip oluyor. Ayrica Mevlana Müzesi fotograflarindan olusan albümü inceleyerek Mesnevi'den alinmis kisa sözleri 'SMS' ile veya sosyal medyada paylasabiliyor. Uygulamada ney taksimleri de yer aliyor.
Konya Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Akyürek, su anda Türkçe, Ingilizce, Arapça, Japonca, Fransizca, Çince gibi 13 ayri dilde uygulamaya konulan Mesnevi'nin yakin bir zamanda 22 dilde olacagini belirtti. Teknolojik yatirimlar ve 'e-devlet' projesine en hizli uyum saglayan belediyelerin basinda geldiklerini ifade eden Akyürek sunlari söyledi
Mobil Mesnevi'nin yani sira Konya Sehir Rehberi Uygulamasi da IOS 4, IOS 5 ve Android isletim sistemini kullanan mobil cihazlarda kullanilabilmektedir. Bu uygulamada kullanicilar sehirdeki tarihi ve turistik yerleri, otelleri, restoranlari, hastaneleri, acil durum merkezlerini ve benzeri yerleri bulunduklari konuma en yakin olana göre bulabiliyor. Bulunduklari yerden yol tarifiyle istedikleri yere gidebiliyor. Tamamen ücretsiz olan interaktif sehir rehberi Türkçe ve Ingilizce dillerinde kullanilabiliyor.
Akyürek, Sehir Rehberi ve Mobil Mesnevi uygulamalariyla TÜSIAD ve Türkiye Bilisim Vakfi tarafindan TBMM'nin himayesinde düzenlenen '10. eTR Ödülleri'nde finale kaldiklarini, Sehir Rehberi Uygulamasiyla 'Büyük Ölçekli Belediye Ödülü'nü aldiklarini sözlerine ekledi.
Hakimiyet
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284