Mesudiye Süleymanhaci Arasi Köy Yolu Ulasima Açildi

Karaman Il Genel Meclisi Baskani Celaleddin Güngörer yillardir çözüm bekleyen Mesudiye Süleymanhaci köyleri arasindaki 33 kilometrelik yolun tamamen yeniden yapilarak vatandaslarin hizmetine sunuldugunu söyledi.

Mesudiye Süleymanhaci Arasi Köy Yolu Ulasima Açildi

Güngörer yaptigi açiklamada, yillar önce hizmete sunulan yolun ihtiyaçlara yeteri kadar cevap veremedigini belirtti.
Her sene yapilan tamirat çalismalarina ragmen, sorunun çözülmedigini gördüklerinde yolu tamamen yeniden yapmak için çalisma baslattiklarini ifade eden Güngörer, sunlari kaydetti:
“Artik tamir etmeye harcanan para ve emek yenisini yapmaktan pahali olmaya baslamisti. Mayis ayinin besinde ekipleri bu yola kaydirdik. Ilk önce eski asfalti tamamen söktük. Yolun altyapisini yeniden yaptik. Yeniden asfalt dökülerek vatandaslarimizin hizmetine sunuldu. Il Özel Idaresinin kendi ekip ve ekipmanlari ile gerçeklestirilen iste 85.000 metreküp alt temel, 50.000 metre küp temel tabakasi ile 300.000 metrekare asfalt sathi kaplama yapildi. Ayrica Kisecik ile Kasoba köyleri arasinda toprak yarma ve dolgu islemleri gerçeklestirildi. Yol yapiminda kullanilan alt temel ve temel malzemeleri Özel Idarenin mobil konkasörü ile Ortaoba tas ocaginda üretildi. Yol tamamen Il Özel Idaresi imkânlari ile yapildi. Insallah uzun yillar vatandaslarimiza hizmet verecek”
Bu yolun Karaman turizmi için çok önemli olan Karadag ve buradaki tarihi eserlere ulasumida kolaylastiracaginin altini çizen Güngörer, “ simdi Karadag’a gitmek isteyen vatandaslarimiz Karaman’a gelmeden bu güzergahtan Karadag’a gidebilecekler. Yaklasik 2 ay önce Süleymanhaci Karadag arasindaki yolu da standartlara uygun hale getirmistik. Özellikle Çumra Çatalhöyü'e gelen tur otobüsleri bu yolu tercih edecekler” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284