Meteoroloji’den Soguk Hava Ve Don Uyarisi

Meteoroloji Isleri Konya 8. Bölge Müdürlügü Karaman, Konya, Nigde ve Aksaray illeri için kar yagisi ve sonrasinda soguk hava don uyarisinda bulundu.

Meteoroloji’den Soguk Hava Ve Don Uyarisi

Meteroloji’den edinilen bilgiye göre bölgede bugün sabah saatlerinden itibaren baslayan kar yagisinin 1 Ocak Cuma günü aksam saatlerine kadar araliklarla ve yer yer hafif kar yagisi bekleniyor. Rüzgârlarin kuzey yönlerden orta kuvvette ve zaman zaman kuvvetli esmesi tahmin edilirken hava sicakliklari da 8 ila 10 derece azalarak mevsim normallerinin altinda seyredecek.
Kar yagisi ve kuvvetli rüzgar nedeniyle kuvvetli buzlanma ve don hadiseleri nedeniyle ulasimda aksamalar yasanabilecegi göz önüne alinarak yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmalari istendi.
Ilimizde bugünde kar yagisi beklenirken hava, en düsük sicaklik eksi 9, en yüksek eksi 5 olacak. Yeni yilin ilk günü 1 Ocak Cuma Karaman’da görülecek en düsük sicaklik eksi 11, en yüksek ise eksi 7 olacak. 2 Ocak Cumartesi günü ise az bulutlu havayla birlikte en düsük eksi 12, en yüksek eksi 6, 3 Ocak Pazar günü ise en düsük eksi 11 ve en yüksek sifirin altinda sifir derece olacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284