Meteorolojinin Fırtına Uyarısı Karaman’da Etkili Oldu

Meteoroloji, Karaman için şiddetli fırtına tahmininde bulunmuştu. İlimizde gece saatlerinde etkili olan fırtına yerini yağmura bıraktı.

Meteorolojinin Fırtına Uyarısı Karaman’da Etkili Oldu

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü geçtiğimiz gün Karaman ve bölgesi için fırtına uyarısında bulunmuştu. Tahminler tuttu, kent ve genelinde fırtına etkili oldu. Fırtına yerini yağmura bıraktı.

Açıklamada, “Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; “Bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) bugün  güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Saatteki hızı 50-70 kilometreyi bulan fırtına ilimizde kum fırtınasına neden oldu. Fırtına nedeni ile sürücüler zor anlar yaşadı. Karaman’ın Kazımkarabekir ilçesinde ise Karaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, oluşan fırtına nedeniyle ilçe girişinde bulunan levhaların sürücüler için her hangi bir kazaya sebebiyet vermemesi için karayolunu kısa süreliğine kapatarak levhaları söktü. İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan önemli geçitlerinden olan Mersin'in Mut ilçesindeki Sertavul Geçidi’nde ise kar etkili oldu. Karayolları ekipleri, yolda kar ve buzlanmaya karşı teyakkuz haline geçti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284