METYAP Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Mesleki eğitim öğrencisi çalıştıran işverenlere sağlanan destekler METYAP ile anlatıldı.

METYAP Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi (METYAP) kapsamında, mesleki eğitimdeki yeni gelişmeler ve bu gelişmelerin işletmeler açısından faydalarının Karaman'daki oda ve birlik temsilcilerine aktarılmasına yönelik; Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül'ün katılımıyla tanıtım programı gerçekleştirildi.

Piri Reis Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül’ün yanı sıra İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal, il millî eğitim müdür yardımcıları, ilçe millî eğitim müdürleri ve şube müdürleri, oda ve birlik temsilcileri ile okul yöneticileri katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan değişim ve gelişimin her an yenilenerek yaşandığı çağımızda eğitimde de çağın gereklerine uygun olarak bir takım yeni uygulamaların yürürlüğe girdiğini ifade ederek sözlerine başladı. Dinamik eğitim sürecinde nihai başarının olmadığını vurgulayan İl Müdürü Çalışkan, önemli olanın daha iyiye ulaşmak için daima süreç içerisinde yenilenerek birlikte yol almak olduğunu belirtti.

Salgın sürecinde ürettikleri temizlik malzemeleri, dezenfektan ve maske ile salgınla mücadelede meslek liselerinin etkin rol oynadığını söyleyen Çalışkan, nitelikli üretim ve istihdamın artırılması için mesleki eğitimle alanda faaliyet gösteren iş kollarının iş birliğinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek programa katılan misafirlere katılımları ve destekleri sebebiyle teşekkür etti.

Ardından kürsüye gelen MEB İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, MEB Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi (METYAP) ile ilgili bilgiler vererek “Bakanlığımız 2023 Eğitim Vizyonu ile millî eğitim politikamız yeniden belirlenmiş ve ülkemizin ekonomik kalkınmasında ve gençlerin istihdamının sağlanmasında büyük önem arz eden mesleki ve teknik eğitimine atfedilen değer arttırılmıştır. Son dönem çalışmalarıyla, mesleki eğitim merkezleri ile işletmeler arasında var olan güçlü bağın daha da geliştirilmesi, işletmelerin gün geçtikçe artan kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması, işletmelerin mesleki eğitimle ilgili devlet teşviklerinden daha fazla yararlanmaları sağlanmıştır.” dedi.

Daire Başkanı Süleyman Akgül’ün konuşması sonrasında İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanlığında görevli Öğretmen Aydın Yavşancı’nın projenin uygulanması ve proje süreçlerine yönelik sunumu sonrasında oda ve birlik temsilcilerinin soru cevaplarıyla program sona erdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284