MEVKA 2013’te Verilecek Mali Destekleri Tanitti

Mevlana Kalkinma Ajansi (MEVKA) 2013 yilinda verecegi 20 milyon TL’lik destek için bilgilendirme toplantilarini sürdürüyor.

MEVKA 2013’te Verilecek Mali Destekleri Tanitti

Mali Destek Bilgilendirme Toplantilari kapsaminda Konya Ticaret Odasi’nda bölgenin rekabet gücünün artirilmasi ve turizme yönelik küçük ölçekli altyapi mali destek programlari tanitildi. Tanitim toplantisinda açilis konusmasi yapan MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, toplamda 20 milyon TL’lik destek verilecegini altini çizdi. 14 milyon TL’lik kismin KOBI’lere yönelik olarak çikildigini belirten Akman, “Bölgede öne çikan sektörler itibariyle makine, otomotiv, savunma sanayi, tasarim teknolojileri ve yenilenebilir enerji alanindaki yararlanicilar proje verebilecekler. 6 milyon TL’lik destegin verilecegi turizme yönelik küçük altyapi mali destek programlarinda ise kar amaci gütmeyen belediye, özel idare vb. yararlanicilar proje verebilecek” dedi.
Toplantida konusan Konya Ticaret Odasi (KTO) Baskani Selçuk Öztürk de, Konya’nin genel anlamda tarim ve sanayide güçlü oldugunu fakat hizmetler sektöründe kendi potansiyeline ulasmamis bir sehir olarak göründügünü belirterek, Mevlana Kalkinma Ajansi’nin yaptigi çalismalarla buna altyapi olusturdugunu belirtti.
Toplantida ayrintili bir sunum yapan Mevlana Kalkinma Ajansi Program Yönetim Birimi uzmanlarindan Fatih Yalçin alternatif turizm noktasinda Konya ve Karaman’da turistlerin konaklama sürelerinin artirilmasi gerektigini belirtti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284