“MEVKA, Akşehirli Sanayici Ve Girişimcilere Devlet Desteklerini Anlattı”

Mevlana Kalkınma Ajansı Konya Yatırım Destek Ofisi öncülüğünde ve Konya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, KOSGEB Konya Müdürlüğü, Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, KÜSİ (Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği) Konya Çalışma Grubu ve Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde Akşehir’de “Devlet Destekleri Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

“MEVKA, Akşehirli Sanayici Ve Girişimcilere Devlet Desteklerini Anlattı”

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını Akşehir TSO Başkanı Erdal Çiftci yaparken programda Mevlana Kalkınma Ajansı Konya YDO Koordinatörü İsmail Ünver de MEVKA ve Konya Yatırım Destek Ofisi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Konuşmaların ardından teşvik ve desteklerle ilgili programa geçildi.  Programda ilk olarak söz alan MEVKA Uzmanı Mustafa Dinç, katılımcılara yönelik olarak yapmış olduğu sunum eşliğinde “Yatırım Teşvik Sistemi” hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Ardından söz alan MEVKA Uzmanı Arif Köseoğlu da “Teşvik Belgesi Düzenleme” konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Programda yer alan KOSGEB Konya Müdürlüğü Uzman Yardımcısı İlhan Kurt ise katılımcılara “KOSGEB Destekleri” konulu sunumunda hem girişimcilerin hem de KOBİ’lerin yararlanabilecekleri destekleri anlattı.

Daha sonra kürsüye gelen İŞKUR Akşehir Temsilciliği’nden İş ve Meslek Uzmanı Hasan Aytaç “İşbaşı Eğitim Desteği” hakkında bir sunum yaptı. KÜSİ İl Temsilcisi ve aynı zamanda Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necati Ataberk de “TÜBİTAK Destekleri” ile ilgili bilgi verdi. Son olarak kürsüye gelen Konya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nden Osman Deligönül ise “Ar-ge ve Tasarım Merkezleri Destekleri” hakkında bilgiler aktardı.

Program, katılımcılar tarafından yöneltilen soruların panelistler tarafından cevaplandırılması ile son buldu. Programın ardından MEVKA Konya Yatırım Destek Ofisi tarafından organize edilen Devlet Destekleri Bilgilendirme Toplantıları’nın 16 Ekim 2017 tarihinde Beyşehir’de devam edeceği de bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284